Lumipyry alkaa Etelä-Karjalassa torstaina iltapäivällä, ajokeli muuttuu erittäin huonoksi illalla – Lumisadetta voi seurata jäätävä tihku

Meteorologin mukaan lunta voi sataa 5–10 senttiä perjantaiaamuun mennessä. Sää lauhtuu ja nousee plussalle lauantaina.

Marleena Liikkanen

Lumipyryalueen ennakoidaan saapuvan Etelä-Karjalaan torstaina iltapäivällä. Puuskittainen itätuuli pöllyttää ja kinostaa lunta. Kuvituskuva.
Lumipyryalueen ennakoidaan saapuvan Etelä-Karjalaan torstaina iltapäivällä. Puuskittainen itätuuli pöllyttää ja kinostaa lunta. Kuvituskuva.

Lumisadealue saavuttaa Etelä-Karjalan torstaina iltapäivällä. Illalla lumisade on runsaampaa kuin iltapäivällä. Sade jatkuu perjantaiaamuun saakka.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu erittäin huonoksi lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi torstaina illalla.

Jalankulkijoita varoitetaan liukastumisvaarasta, sillä jalkakäytäville satava lumi voi tamppautua liukkaaksi.

– Viidestä kymmeneen senttiä voisi tulla lunta huomiseen aamuun mennessä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo sanoo.

Tuuli puhaltaa torstaina idän puolelta, puuskissa tuulen nopeus voi olla 15 metriä sekunnissa.

– Se aiheuttaa pöllyävää ja kinostuvaa lunta.

Lumisadealueen perässä voi tulla jäätävää tihkua, Sinisalo kertoo.

Perjantai näyttää pilviseltä ja poutaiselta.

Viikonloppua kohden sää lauhtuu Etelä-Karjalassa. Torstaina pakkasta on kymmenisen astetta. Perjantaina pakkasta on vähemmän kuin torstaina. Maakunnan eteläosissa lämpötila nousee nollan tuntumaan jo perjantaina.

Lauantaina koko Etelä-Karjalassa lämpötila voi olla plussan puolella