Lähes 350 taloutta ilman sähköä Taipalsaarella ja Savitaipaleella — Puuskittaisesta tuulesta johtuvat sähkökatkot korjataan iltapäivään mennessä

Kai Skyttä

Sähkön kulku on paikoin katkennut, koska tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille.
Sähkön kulku on paikoin katkennut, koska tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille.

Kova puuskittainen tuuli on aiheuttanut ensimmäiset sähkökatkot Etelä-Karjalassa. Ilman sähköä on tällä hetkellä 348 taloutta Taipalsaarella ja Ylämaalla.

Sähköt ovat poikki Taipalsaarella Haikkaanlahdella ja Vitsaissa 164:lta taloudelta ja Ylämaalla 126:lta taloudelta.

Savitaipaleella sähköt olivat poikki Välijoella ja Heituinlahdella 66:lta taloudelta noin puoli yhdeksästä yhteentoista.

Sähköt ovat katkenneet todennäköisesti linjojen päälle kaatuneiden puiden takia. Lappeenrannan Energiaverkot selvittää vikapaikkoja parhaillaan.

— Sähköt saadaan palautettua todennäköisesti kolmen-neljän tunnin sisällä. Vikapaikkoja selvitetään, sanoo sähkön käyttöpäällikkö Antti Lintunen Lappeenrannan Energiaverkoista.

Puuskatuuli voi paikoin puhaltaa navakasti, mutta erityistä varautumista sähköhäiriöihin se ei ole Lappeenrannan Energiaverkoissa aiheuttanut, kertoo.

— Yksittäisiä häiriöitä voi tulla, Lintunen sanoo.

— Valmiutta ei tarvinnut nostaa, koska tuuli sattui työajalle eikä ilta- tai yöaikaan tai viikonlopulle, hän jatkaa.

Lappeenrannan Energiaverkkojen helmikuinen vaarapuiden raivaus sähkölinjoilta ei suuremmin vaikuta siihen, miten tuulen onnistuu kaataa puita linjojen päälle

— Raivauksien yhteydessä poistettiin myös kuolleita ja kuivaneita puita, joten se voi vähän helpottaa tuulitilannetta. Ensimmäisenä tuuli kaataa pystyyn kuolleet puut, Lintunen sanoo.

— Puiden raivaaminen linjoilta vaikuttaa eniten tykkylumiongelmaan, toteaa käyttömestari Jarno Kähö.