Lintutorneja nousee Pien-Saimaalle ennätystahtiin — tänään valmistuivat Lemin Nuorajärven ja Taipalsaaren Vitsain tornit

Kesän aikana torneja nousee vielä kaksi. Kosteikkojen rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Valmistumaisillaan oleva Vitsain kosteikko on sadas Pien-Saimaan kunnostushankkeen aikana rakennettu kosteikko.

Antti Happonen

Toinen uusista lintutorneista on valmistumaisillaan olevalla Suoniityn kosteikolla Taipalsaaren Vitsaissa. Lintutorni vihitään käyttöön 9. kesäkuuta.
Toinen uusista lintutorneista on valmistumaisillaan olevalla Suoniityn kosteikolla Taipalsaaren Vitsaissa. Lintutorni vihitään käyttöön 9. kesäkuuta.

Pien-Saimaan valuma-alueen kosteikoille on valmistunut kaksi uutta lintutornia.

Toinen torneista avataan huomenna perjantaina Lemin Nuorajärven kosteikolla. Toinen torni valmistui tänään viimeistelyvaiheessa olevalle Suoniityn kosteikolle Taipalsaaren Vitsaihin.

Nuorajärven kosteikko valmistui vuonna 2013. Se on eteläisen Suomen suurin kosteikko, liki 26 hehtaaria. Suoniityn kosteikon pinta-ala on 12,5 hehtaaria.

— Nuorajärven lintutorni on yksi maakunnan komeimmista, kehaisee Pien-Saimaan kunnostushankkeen kosteikkoasiamies Antti Happonen.

Valmistumassa oleva Suoniityn kosteikko on sadas Pien-Saimaalle järven kunnostusprojektin aikana rakennettu kosteikko.

Peltoi ja Lavikanlahti saavat myös torninsa

Tänä vuonna päättyvän Pisara-hankkeen aikana valuma-alueelle rakennetaan vielä kaksi kosteikkoa, yksi Peltoisiin ja toinen Lavikanlahdelle. Myös niille aiotaan rakentaa lintutornit vielä tämän kesän aikana. Kaikista torneista tulee yleisölle avoimia.

Peltoin ja Lavikanlahden kosteikkojen valmistuttua Pien-Saimaalla on kaikkiaan 102 kosteikkoa. Lisäksi Rakkolanjoelle on rakennettu yhdeksän ja Ylä-Kivijärven Kuuksenenselän valuma-alueelle 20 kosteikkoa.

Nuorajärven kosteikko ja lintutorni sijaitsevat Lemiltä Mikkelintietä noin 15 Savitaipaleen suuntaan. Tornin osoite on Tevaniementie 150. Paikalle laitetaan myöhemmin opasteet.

Mika Strandén

Nuorajärven kosteikko on Etelä-Suomen suurin.
Nuorajärven kosteikko on Etelä-Suomen suurin.

Torni on avoinna yleisölle perjantaista alkaen, mutta viralliset avajaiset pidetään vasta 7. elokuuta. Silloin mieskuoro kajauttaa Nuorajärven kosteikon ystävät -yhdistyksen hankkeen päättyneeksi.

Sitä ennen, 9. kesäkuuta, vihitään Vitsain Suoniityn kosteikko ja lintutorni. Samana päivänä järjestetään Taipalsaarella kosteikkopyöräily.

Lintutornien rakentamiseen on saatu rahoitusta useista lähteistä, mutta sekä Nuorajärven kosteikon ystävät -yhdistys sekä Suoniityn kosteikon ystävät -yhdistys ovat pistäneet niihin myös omia varojaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut