Parikkalasta ja Savonlinnasta varastettuja perämoottoreita löytyi Puolasta — Takavarikoituja moottoreita on enemmän kuin ilmoituksia varkauksista

Kai Skyttä

Savonlinnasta ja Parikkalasta on varastettu perämoottoreita syyskuun alussa. Aihekuvan perämoottorit eivät liity juttuun.
Savonlinnasta ja Parikkalasta on varastettu perämoottoreita syyskuun alussa. Aihekuvan perämoottorit eivät liity juttuun.

Parikkalan ja Savonlinnan väliseltä alueelta varastettuja perämoottoreita on löytynyt Puolasta.

Rikoskomisario Ville Lahti Kaakkois-Suomen poliisista kertoo tiedotteessa, että Schengen-alueen yhteisen tietojärjestelmän avulla useita perämoottoreita on takavarikoitu Puolassa. Niitä yritettiin kuljettaa EU-alueen ulkopuolelle.

Useita perämoottoreita varastettiin Parikkalasta ja Savonlinnasta syyskuun alkupuolella. Imatran poliisiaseman rikostutkijat ovat tutkineet perämoottorivarkauksien sarjaa.

Esitutkinnassa on nimetty useita henkilöitä rikoksesta epäillyksi ja heidät on etsintäkuulutettu.

Puolan viranomaisten hallussa on enemmän Suomesta varastetuksi epäiltyjä perämoottoreita kuin mitä Suomen poliisi pystyy anastetuksi vahvistamaan.

Poliisi muistuttaa, että jokaisella tulisi olla arvo-omaisuudesta valokuvia sekä omaisuuden yksilöivät tunnisteet ja numerosarjat tallessa. Lisäksi on tärkeää, että tapahtuneista rikoksista ilmoitetaan viipymättä poliisille.

Mikäli poliisille ei tehdä rikosilmoitusta, tavara voi päätyä takaisin varkaille.

Jos poliisi ei pysty varmistumaan moottorin laillisesta omistajasta, omaisuus saatetaan palauttaa paikallisen lainsäädännön mukaisesti henkilöille, joiden hallusta omaisuus on takavarikoitu.