Saimaata markkinoidaan nyt maailmalle stressittömänä vyöhykkeenä — turisteja odotetaan idästä ja Keski-Euroopasta

Kai Skyttä

Saimaata esitellään ulkomaalaisille vastedes eksoottisena kohteena, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.
Saimaata esitellään ulkomaalaisille vastedes eksoottisena kohteena, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Saimaata ruvetaan nyt toden teolla nostamaan Lapin ja pääkaupunkiseudun rinnalle Suomen kansainvälisten matkakohteiden kärkikolmikkoon. Maailmalla alue nousee esiin eksoottisena uutuutena, jossa voi kokea aitoja elämyksiä turvallisesti ja stressittömästi.

Etelä-Karjalan ja muun Saimaan alueen matkailutuotteissa korostetaan monipuolisuutta. Paikallinen tarjonta ulottuu rantasaunan rauhasta kylpylöihin, risteilyihin ja kiertomatkoihin. Luonnon harmonian ja liikuntapaikkojen ohella on ostoskohteita ja jopa nurkan takana sijaitseva miljoonakaupunki Pietari ainutkertaisine nähtävyyksineen.

— Saimaan alueella on kaikki se, mikä kiinnostaa nyt matkailijoita ympäri maailman, Etelä-Karjalan kuntien ja yritysten yhteisen matkailuyhtiö Gosaimaan brändi ja markkinointijohtaja Juha Sorjonen toteaa.

Digitaaliset keinot käytetään hyväksi

Stressitön Saimaa -brändin odotetaan herättävän kiinnostusta etenkin idässä ja Keski-Euroopassa. Venäjän ohella vieraita saapunee Kiinasta ja Japanista asti.

Alueen matkailumarkkinoinnissa hyödynnetään entistä enemmän uusia digitaalisia mahdollisuuksia, käytetään hyväksi asiakasdataa ja rakennetaan virtuaalimateriaaleja. Alueen toimijoita kannustetaan ja tuetaan yhteistyöhön, osaamisen kehittämiseen ja räätälöityjen tuotteiden tarjoamiseen eri kohdemarkkinoille.

Lake Saimaa, Purest Finland -nimisen matkailuhankkeen yhteydessä Gosaimaa kilpailutti kumppaneikseen markkinointialan toimistoja. Vastedes Saimaan tunnetuksi tekemisessä ovat mukana markkinointi- ja viestintätoimisto SEK sekä Mediatoimisto Voitto, joilla molemmilla on vankka kokemus matkailumarkkinoinnista.

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.