Tahdotko mukaan musiikkivideolle? Kasperi Laine ja Palava Kaupunki kuvaavat videota Linnoituksessa tiistai-iltana

Avustajaksi ilmakuvakohtaukseen kelpaa kuka tahansa, Kasperi Laine kertoo.

Vesa Laitinen

Kasperi Laine on muusikko ja Suomi-palkittu äänisuunnittelija. Kuva arkistosta.
Kasperi Laine on muusikko ja Suomi-palkittu äänisuunnittelija. Kuva arkistosta.

Jos mielit näkymään musiikkivideolla, kannattaa suunnata Lappeenrannan linnoituksen takavalleille tänään tiistai-iltana.

Siellä kuvaavat videota Lappeenrannassa kasvaneet räppärikumppanit Kasperi Laine ja Raipati Laineen bändin Palavan Kaupungin kanssa, ja videolle kaivataan avustajia näkymään ilmakuvakohtauksessa.

Helsingissä asuvan Laineen tuorein levy, Psyko Cowboy ilmestyi viime perjantaina. Lappeenranta-kappale kertoo nimikaupungistaan, ja valleilla kuvataan kyseisen kappaleen videota.

– Kyseessä on kesäbiisi. Fiilistelemme siinä Raipatin kanssa Lappeenrannan alueita ja tunnelmia. Ja ihmisiä, sillä kaupunkihan koostuu ihmisistä, Laine sanoo.

Kuka tahansa voi osallistua

Linnoituksen valleilla on tarkoitus kuvata videon loppukohtaus: ilmakuvaa lappeenrantalaisista ihmisistä. Paikalle voi tulla kuka vain, ja millaisina määrinä vain. Tarkempia ikä- tai muita toiveita paikalle tulevaa porukkaa kohtaan räppäreillä ei ole.

– Menemme sillä periaatteella, että katellaan. Ollaan tyytyväisiä kaikkeen, Laine sanoo.

Koronarajoituksista kuvausporukka kuitenkin aikoo pitää huolta.

– Linnoituksen valleilla se on helppoa, sillä alue on iso, mutta jos paikan päälle tulee yli 500 ihmistä, niin sitten heidät täytyy kuvata kahdessa erässä, Laine naurahtaa.

Kaisa Juntunen

Lappeenranta-aiheista videota kuvataan takavalleilla.
Lappeenranta-aiheista videota kuvataan takavalleilla.

Kuvauksissa ei kestä kauaa

Kuvauksiin osallistuminen ei vaadi kovin paljoa. Laine laskeskelee, että ilma-ajon tekeminen vie kenties parikymmentä minuuttia. Paikan päältä löytyy myös satunnaisia virvokkeita.

Myös videon on tarkoitus olla valmis melko nopeassa tahdissa, viimeistään heinäkuussa, onhan siinä kysymys kesäbiisistä.

Laineen Kasperin musiikkivideon kuvaukset Lappeenrannan Linnoituksessa takavalleilla tiistaina 2.6. kello 21.