Mopoilija vaaransi suojatiellä käveleviä lapsia, moottoripyöräilijä ja autoilija liikenneturvallisuutta ajamalla kovaa ylinopeutta – Käräjäoikeus tuomitsi kolme alaikäistä sakkoihin

Lappeenrannassa mopoilija ohitti suojatien eteen pysähtyneet autot ja Lemillä ajo-oikeudeton moottoripyöräilijä ajoi ylinopeutta kypärätön matkustaja kyydissään. Imatralla alaikäinen kuski kaahasi autolla huomattavaa ylinopeutta.

Sami Lettojärvi

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksensä kolmessa eri tapauksessa, jossa alaikäiset kuljettajat syyllistyivät törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksensä kolmessa eri tapauksessa, jossa alaikäiset kuljettajat syyllistyivät törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion kolmessa eri tapauksessa, joissa alaikäiset kuljettajat vaaransivat liikenneturvallisuutta.

Vuonna 2003 syntynyt nuorimies oli autolla liikenteessä Imatralla tämän vuoden heinäkuussa. Miehen kuljettaman auton nopeus oli 122 kilometriä tunnissa tiellä, jonka nopeusrajoitus oli 50 kilometriä.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus totesi ylinopeuden olleen huomattava, mikä on aiheuttanut vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Kuljettaja oli tekoaikaan alaikäinen.

Hän tunnusti syyllistyneensä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nuorena henkilönä.

Oikeus määräsi kuljettajalle rangaistuksesi 50 päiväsakkoa. Maksettavaa tulee hänen tuloillaan 300 euroa.

Suojatiellä olleet lapset joutuivat väistämään

Lappeenrannassa mopoilija ei pysäyttänyt ajoneuvoaan suojatien eteen, vaan ohitti suojatien eteen pysähtyneet autot. Teko tapahtui viime vuoden maaliskuussa.

Suojatietä ylittämässä oli lapsia, jotka joutuivat väistämään mopoa.

Vuonna 2003 syntynyt nuorimies tunnusti syyllistyneensä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nuorena henkilönä.

Oikeus katsoi, että ennen suojatietä pysähtymisvelvollisuuden rikkominen ei ole vähäinen liikennesääntöjen rikkominen. Teon moitittavuutta lisää se, että suojatietä ylittävät ovat joutuneet vaaraan.

Oikeus otti lieventävänä huomioon sen, että mopoilija rikkoi sääntöjä alaikäisenä törkeästä huolimattomuudesta.

Mopoilija tuomittiin 30 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan maksettavaa tulee 180 euroa.

Kortiton moottoripyöräilijä kaahasi Lemillä

Toinen alaikäinen kuski tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Vuonna 2003 syntynyt nuorimies moottoripyörällä ylinopeutta Lemillä ja ajoi poliisia karkuun, kun poliisi käski häntä pysähtymään.

Nopeusrajoitus tiellä oli 40 kilometriä tunnissa, mutta syytetyn ajaman moottoripyörän nopeus oli 88 kilometriä tunnissa.

Kyydissä oli matkustaja, jolla ei ollut kypärää.

Syytetty tunnusti menetelleensä syytteissä kuvatussa tavalla.

Käräjäoikeuden mukaan miehen menettely täyttää törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkistön.

Oikeus katsoi, että oikeudenmukainen yhteinen sakkorangaistus on 40 päiväsakkoa. Nuorenmiehen tuloilla maksettavaa tulee 240 euroa.

Kaikki kolme tuomiota ovat lainvoimaisia, eli niistä ei voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Uusimmat uutiset