Kaupunki ja LUT keräävät ylimääräisiä kannettavia tietokoneita vähävaraisille koululaisille

Keräys on osa Kone kaikille -kampanjaa. Keräyspiste on kaupungintalon aulassa.

Anu Kiljunen

Tarpeettoman ja hyväkuntoisen kannettavan tietokoneen voi toimittaa Lappeenrannan kaupungintalon aulassa sijaitsevaan Kone kaikille -keräyksen pisteeseen virka-aikana. Arkistokuva.
Tarpeettoman ja hyväkuntoisen kannettavan tietokoneen voi toimittaa Lappeenrannan kaupungintalon aulassa sijaitsevaan Kone kaikille -keräyksen pisteeseen virka-aikana. Arkistokuva.

Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto haastavat kaupunkilaisia antamaan pois ylimääräiset ja hyväkuntoiset kannettavat tietokoneet.

Tietokoneet jaetaan vähävaraisille koululaisille Kone kaikille -kampanjan kautta, tiedotteessa kerrotaan.

Kampanja tarkoituksena on luoda koululaisille ja opiskelijoille tasa-arvoiset etäopiskelumahdollisuudet. Opetushallitus jakaa kerätyt kannettavat tietokoneet vähävaraisille ja konetta tarvitseville koululaisille.

On arvioitu, että Suomessa on kymmeniätuhansia koululaisia, joilla ei ole mahdollisuutta omistaa tietokonetta. Koronarajoitusten vuoksi oppilaat eivät voi käyttää koulujen ja kirjastojen yleisiä tietokoneita.

Lappeenrannassa keräyspiste on kaupungintalon aulassa, jossa koneita otetaan vastaan virastoaikana 20. huhtikuuta saakka. Sieltä koneet toimitetaan yhtenä eränä kampanjan kumppanille esivalmisteltaviksi ja eteenpäin lahjoitettaviksi.

– Tarvitsemme ehjiä, noin 0-5 vuotta vanhoja kannettavia tietokoneita. Hieman vanhempikin, oman aikansa tehokannettava voi hyvin tulla kyseeseen, kunhan kone pyörittää sujuvasti Windows 10 -käyttöjärjestelmää, Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston apulaisprofessori Ari Happonen sanoo tiedotteessa.

Happonen haastaa kaikki Suomen korkeakoulut ja muut organisaatiot mukaan kampanjaan, jota suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Konelahjoitusten tavoitemäärän täyttymistä voi seurata osoitteessa: kaikillekone.fi.

Tietokonekeräys

Mitä otetaan vastaan?

Kannettava tietokone + laturi -paketteja 1–4 kappaletta.

Isommat erät suoraan pääkampanjan kautta.

Koneen on oltava ehjä, noin 0–5 vuotta vanha ja siihen on voitava asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Poista koneesta Bios ja tai kiintolevysalasanasuojaukset. Koneen voi myös halutessaan tyhjentää valmiiksi, mutta se tehdään joka tapauksessa opiskelukäyttöön valmistelun yhteydessä.

Täytä ja tulosta kampanjan lahjoittajatietojen julkaisua varten taustatietolomake osoitteessa: http://tiny.cc/konekaikillelomake