Epävakaa maailmantilanne aiheuttaa Metsäkonttoriin satsanneelle Pölläselle haasteita: Remontti on vielä aloittamatta

Metsäkonttorin omistava yritys kaavailee tämän hetken suunnitelmalla rakennukseen senioriasuntoja ja toimistotiloja.

Santeri Tynkkynen

Metsäkonttori on ollut omistajalle tähän mennessä kuluerä, sillä asunnon kunnosta on täytynyt pitää huolta ja lämmitykset ovat olleet päällä.
Metsäkonttori on ollut omistajalle tähän mennessä kuluerä, sillä asunnon kunnosta on täytynyt pitää huolta ja lämmitykset ovat olleet päällä.

Kahden vesistön yhtymäkohdassa olevaan Stora Enson vanhaan metsäkonttoriin panostetaan edelleenkin, vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Alueeseen kuuluu myös kulttuurihistoriallisesti arvokas viiden hehtaarin tontti.

Rakennuksen omistava Vuokrakoti ja -kiinteistöt Pöllänen aikoo hyödyntää alueella olevaa ympäristöä. Mira Pölläsen mukaan koronavirus pysäytti asuntokaupan kuin seinään ja oli myös siten vaikuttamassa rakennusalaan.

Imatralla sijaitseva rakennus on ollut yritykselle kahden vuoden ajan pelkkä kuluerä. Lämmöt ovat olleet päällä, sillä rakennuksesta on pitänyt huolehtia.

Yrityksellä on tällä hetkellä päällä rakennusprojekti Joutsenossa, jonka valmistuttua rakentajia vapautuu Metsäkonttorille.

– Emme tee rakennuksen tulevaisuuden käyttömuodosta vielä lopullista päätöstä, mutta lähdemme remontoimaan sitä kahdella linjalla, Pöllänen kertoo.

Rakennukseen suunnitellaan tällä hetkellä asumis- ja toimistotiloja

Juho Kokko

Metsäkonttorin ympäristöön kuuluu arvokas metsätontti.
Metsäkonttorin ympäristöön kuuluu arvokas metsätontti.

Toiminnoista Antero Pernajan suunnittelema rakennus tyhjeni vuonna 2012. Pöllänen osti vuonna 1947 valmistuneen rakennuksen vuoden 2017 lopussa Stora Ensolta. Metsäkonttori myytiin nettihuutokaupassa, jossa kiinteistöyhtiö jätti korkeimman tarjouksen 77 500 eurolla.

Mira Pölläsen mukaan rakennusta tullaan hyödyntämään tämän hetken suunnitelman mukaan asumis- ja toimistokäytössä.

– Metsäkonttorissa tulee todennäköisesti olemaan senioriasumis- ja toimistotiloja. Olemme kuitenkin päättäneet, ettemme jää muuttuvasta maailmantilanteesta huolimatta odottamaan, vaan aloitamme rakennuksen remontoinnin, Pöllänen toteaa.

Luetuimmat