IT-alan työpaikkojen kasvu jatkuu Lappeenrannassa, Visma osti Octo3:n ja palkkaa 50 uutta työntekijää

Lappeenrantalainen Octo3 littyy yrityskaupalla osaksi suurta pohjoismaista ohjelmistoyritystä. Tavoitteena on jatkaa kasvua.

Mika Strandén

Lappeenrantalainen Octo3 kolme siirtyy IT-jätti Visman omistukseen. Tulevaisuudessa tilat käyvät ahtaiksi, sillä uusi omistaja aikoo tuplata henkilöstömäärän Lappeenrannassa. Jo vuoden kuluttua Skinnarilan tiloissa saattaa olla jo sata työntekijää.
Lappeenrantalainen Octo3 kolme siirtyy IT-jätti Visman omistukseen. Tulevaisuudessa tilat käyvät ahtaiksi, sillä uusi omistaja aikoo tuplata henkilöstömäärän Lappeenrannassa. Jo vuoden kuluttua Skinnarilan tiloissa saattaa olla jo sata työntekijää.

Pohjoismainen IT-konsultointiin erikoistunut Visma Consulting Oy ostaa lappeenrantalaisen Octo3:n.

Yrityskaupassa Octo3:n 57 työntekijää siirtyy Visman palvelukseen. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen.

Lappeenrannalle yrityskauppa tietää hyvää. Visman tavoitteena on kaksinkertaistaa työpaikat Skinnarilassa mahdollisimman pian. Yritysoston jälkeen Visma Consultingilla on Suomessa jo noin 220 työntekijää ja alihankkijoiden kanssa lähes 300 konsulttia.

— Tavoitteena on tuplata Octo3:n Lappeenrannan nykyinen 50 hengen toimisto mahdollisimman nopeasti ja sitä kautta saada alueen teknologiaosaajat myös laajemmin Visma Consultingin asiakkaiden hankkeisiin, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Petri Lillberg.

Lappeenrannan toimiston lisäksi Octo3:lla on seitsemän työntekijää Helsingissä.

Lappeenrannan tilat kasvavat

Laajentumisen taustalla ei Lillbergin mukaan ole laajentumishaluja Venäjälle, mutta yliopistokaupunkina Lappeenranta on erinomaisen mielenkiintoinen paikka Vismalle.

— Yliopistolla oli oma merkityksensä ja uskomme, että Lappeenrantaan on vähemmän vaikea löytää osaajia kuin Helsinkiin. Aloitamme aktiivisen rekrytoinnin mahdollisimman nopeasti.

Lillberg uskoo, että Lappeenrannan toimiston henkilöstömäärä kaksinkertaistuu vuoden sisällä. Käytännössä se tarkoittaa myös investointeja isompiin tiloihin. Visma aikoo pysyä Skinnarilassa.

Osataja ja myyjä tunsivat hyvin toisensa

Octo3:n omistajiin kuuluva toimitusjohtaja Tommi Laitinen sanoo, että aloite yrityskauppoihin tuli Vismalta.

Kuukausia kestäneet neuvottelut alkoivat tämän vuoden puolella. Yrityskaupan molempia osapuolia kiinnosti alan kasvumahdollisuudet.

— Taustalla oli halu kasvaa. Se olisi vaatinut investointeja ja Visman tarjous tuli sopivaan hetkeen. Me olemme tehneet heille töitä alihankkijana ja tunsimme toisemme hyvin, Laitinen sanoo.

Taustalla bisnesenkeli Ari Korhonen

Octo3:n asiakkaina on suomalaisia pk-yrityksiä ja julkishallintoa. Muun muassa lappeenrantalainen vientiyritys Visedo kuuluu Octo3:n asiakkaisiin.

Octo3 on leimallisesti lappeenrantalainen yritys omistajiaan myöten. Laitinen ja toinen pääomistaja myyntijohtaja Sami Pesonen omistavat yhdessä 54 prosenttia Octo3:sta.

Suomen merkittävimpiin bisnesenkeleihin lukeutuva Ari Korhonen on myös Octo3 omistajia. Lappeenrantalainen Korhonen valittiin vuoden bisnesenkeliksi 2014.

Harri Manskinen

Visma Consulting Oy

IT-konsultointiin ja ohjelmistoratkaisuihin keskittyvä palveluyritys.

Erityisosaamisaluetta ovat sähköinen asiointi, asian- ja dokumentinhallinta, CRM-ratkaisut, webbisovellukset sekä business intellgence-konsultointi.

Suomen liikevaihto vuonna 2017 yritysoston jälkeen yli 30 miljoonaa euroa.

Toimistot Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Hyvinkäällä ja Jyväskylässä.

Kuuluu pohjoismaiseen Visma-konserniin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat