Hotelli Saimaanranta on nyt myyty — korkeimman tarjouksen teki Mikko Laaksonen

Ulosottovirasto hyväksyi nettihuutokaupassa tehdyn tarjouksen tänään keskiviikkona.

Marleena Liikkanen

Hotelli Saimaanranta sijaitsee Suur-Saimaan rannalla Taipalsaarella. Kuva on takapihan terassilta. Arkistokuva.
Hotelli Saimaanranta sijaitsee Suur-Saimaan rannalla Taipalsaarella. Kuva on takapihan terassilta. Arkistokuva.

Taipalsaarella sijaitseva Hotelli Saimaanranta lomakylineen on nyt myyty.

Etelä-Karjalan ulosottovirasto hyväksyi nettihuutokaupan korkeimman tarjouksen tänään keskiviikkona.

Kihlakunnanvouti Nere Niskanen kertoo, että kauppa hyväksyttiin, koska 181 000 euron tarjous ei selvästi alita paikkakunnan käypää hintatasoa ja konkurssipesä hyväksyi tarjouksen.

Niskasen mukaan käsiraha on nyt maksettu ja omistusoikeus siirtyy ostajalle elokuun loppupuolella, kun koko kauppahinta on maksettu ja päätös saa lainvoiman. 

Korkeimman tarjouksen jätti Mikko Laaksonen perustettavan yhtiön lukuun.

Ulosottovirasto myi kohdetta nettihuutokaupassa kuukauden ajan. Huutokauppa päättyi keskiviikkoiltana 11.7. Kauppa sisältää kolme ulosmitattua kiinteistöä, joilla sijaitsee hotellirakennuksen lisäksi lomamökkikylä.

Pinta-alaltaan suurin kiinteistöistä on noin 11 hehtaarin kokoinen Lomaranta, jolla hotellirakennus sijaitsee. Kaksi muuta kiinteistöä, Lomaranta II ja Lomaranta III, ovat molemmat noin 2,2 hehtaarin kokoisia.

Marleena Liikkanen

Lomakylä kuuluu kauppaan.

Etelä-Saimaa kertoi maaliskuussa, että hotellin lähistöltä myytiin jo tammikuussa kolme 0,4—1 hehtaarin kokoista metsäpalstaa.

Saimaanranta on vaihtanut omistajaa ja sitä on yritetty myydä edelleen useaan otteeseen.

Saimaanrannan lomakeskus oli alunperin 1940-luvulla perustettu Virkamiesliiton lomakylä. Hotelli rakennettiin Virkamiesliiton koulutuskeskukseksi.

Saimaanranta meni konkurssiin 1990-luvun alussa. Sen jälkeen sillä oli useita suomalaisia omistajia. Vuonna 2007 pietarilainen rakennusyhtiö M-Industrija osti Saimaan Loma-Hovin. Rakennusyhtiö ajautui konkurssiin 2013.

Viimeksi kiinteistöt omistanut Saimaan Loma-Hovi haettiin konkurssiin viime vuoden elokuussa. Hotelli suljettiin vuoden 2015 alussa.