Ison-Kristiinan puukkouhkailuista epäilty mies ilmoittautui poliisille valvontakameran kuvan julkaisun jälkeen

Marleena Liikkanen

Ison-Kristiinan puukkouhkailusta epäilty mies ilmoittautui itse poliisille perjantaina. Arkistokuva.
Ison-Kristiinan puukkouhkailusta epäilty mies ilmoittautui itse poliisille perjantaina. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisi on tavoittanut kauppakeskus Ison-Kristiinan puukkouhkailusta epäillyn miehen. Mies ilmoittautui itse poliisille perjantaina asian selvittämiseksi sen jälkeen, kun poliisi oli julkaissut hänen kuvansa.

Poliisin mukaan miehen kuuleminen on aloitettu.

Poliisi julkaisi epäillyn kuvan perjantaina aamupäivällä tutkintaa vauhdittaakseen. Rikoskomisario Ville Lahti Kaakkois-Suomen poliisista kertoi poliisin pyytävän yleisön apua rikoksesta epäillyn miehen tunnistamisessa, koska poliisi ei ollut pystynyt häntä varmuudella tunnistamaan.

—Arvioimme, että lievempiä keinoja ei enää ole asian selvittämiseksi.

Lahden mukaan teosta epäillyn miehen kuvan julkaisemista ei kiirehditty, sillä hänen ei arvioitu aiheuttavan uhkaa ulkopuolisille.

—Poliisin käsityksen mukaan on ollut kyse enemmänkin sattumasta. Jatkamisvaaraa ei tietojen mukaan ole olemassa. Käsitykseni mukaan hänestä ei ole vaaraa ulkopuolisille.

Poliisi etsi myös miehen seurassa liikkuneita henkilöitä, joita pidetään tapahtuman todistajina.

Epäilty teko tapahtui 8. toukokuuta noin kello 15.20, kun rikoksesta epäilty mies uhkaili puukolla yhtä tai kahta miestä kauppakeskuksen WC-tiloissa.

Lahden mukaan tapahtumapaikalla on ollut useampia henkilöitä. Poliisi on kuullut esitutkinnassa asianosaisia ja muutamia todistajia.

Lue lisää: Puukon kanssa heilunut mies säikytti ihmisiä Ison-Kristiinan vessassa — Ilpo Heltimoinen välttyi täpärästi vammoilta

Juttua muokattu 17.5.2019 kello 14.22. Lisätty tieto, että mies on löytynyt ja poistettu etsintään liittyviä tietoja.