Keski-Euroopan lomakausi näkyi elokuussa — Lappeenrantaan lensi yhä enemmän italialaisia ja kreikkalaisia

Elokuussa noin 4700 matkustajaa. Loppukauden varaustilanne on hyvä. Vuoden viimeinen lento lokakuun lopussa.

Mika Strandén

Ryanair lentää Lappeenrannasta Ateenaan ja Bergamoon aina lokakuun lopulle saakka.

Keski-Euroopan lomakausi näkyi Lappeenrannan lentokentällä elokuussa.

Erityisesti italialaiset ovat löytäneet Lappeenrantaan Bergamosta tulevilla Ryanairin lennoilla. Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro sanoo, että joillain lennoilla jopa puolet matkustajista on ollut italialaisia.

— Olemme tehneet markkinointikampanjoita Italiassa ja Kreikassa yhteistyössä Ryanairin, Visit Finlandin, goSaimaan ja Visit Saimaan kanssa. Näiden kampanjoiden tulokset ovat olleet erittäin positiivisia. Matkustajien kansallisuudet vaihtelevat varsin voimakkaasti lennoittain seuraillen loma-aikoja eri markkinoilla.

Tarkkoja lukuja kansallisuuksista Jorolla ei ole. Lentoasemalla seurataan kansallisuuksia epävirallisesti lähinnä matkustajalistojen nimien perusteella.

Venäläisten matkustajien osuus on myös edelleen vahva. Elokuun loppupään lennoilla lähes 70 prosenttia matkustajista on ollut venäläisiä.

Elokuussa noin 4700 matkustajaa

Myös kotimaiset matkustajat ovat käyttäneen kenttää.

— Lappeenrannan seudun asukkaat ovat ottaneet lennot omikseen. Moni matkustaja on käyttänyt lentoja jo useampaan otteeseen tämän kesäkauden aikana.

Elokuun matkustajamäärä oli 4 700. Huhti-heinäkuun aikana lentokentän läpi kulki 17 000 matkustajaa eli matkustajien kokonaismäärä on elokuun lopussa lähes 22 000 matkustajaa.

Mikäli syys- ja lokakuussa käyttöaste säilyy elokuun tasolla, Lappeenrannassa päästään noin 30 000 matkustajaan. Tänä vuonna Ryanairin lentojen tuoma tarjonnan lisäys on yhteensä 32 508 lentopaikkaa.

Varaustilanne jatkuu hyvänä

Loppukauden varaustilanne on Joron mukaan hyvä.

— Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä lentojen kehitykseen. Tämä osoittaa, että kysyntää lennoille riittää.

— Lappeenrannan Lentoaseman vahvuutena on sijainti upean järvialueen sydämessä ja toisaalta status Pietarin läntisenä kenttänä, joka mahdollistaa valtavan laajan asiakaspotentiaalin. Näitä elementtejä käytämme Lappeenrannan lentoaseman markkinoinnissa lentoyhtiöille.

Viimeinen Ryanairin lento Lappeenrannasta lennetään 27. lokakuuta Bergamoon.

Uusimmat uutiset