Taipalsaari irtisanoi Etelä-Karjalan kansalaisopiston sopimuksen, yhteistyötä viritellään nyt Savitaipaleen kanssa

Sopimus Etelä-Karjalan kansalaisopiston kanssa on irtisanottu. Yhteistyön Savitaipaleen kansalaisopiston kanssa on tarkoitus alkaa vuoden 2021 alusta lukien.

Maaria Drake

Etelä-Karjalan kansalaisopiston toiminta loppuu Taipalsaarella kuluvan vuoden lopussa. Kunta virittelee yhteistyötä Savitaipaleen kansalaisopiston kanssa.
Etelä-Karjalan kansalaisopiston toiminta loppuu Taipalsaarella kuluvan vuoden lopussa. Kunta virittelee yhteistyötä Savitaipaleen kansalaisopiston kanssa.

Kansalaisopistotoimintaan on tulossa muutoksia Taipalsaarella. Kunta on irtisanonut Etelä-Karjalan kansalaisopiston kanssa tehdyn sopimuksen, ja yhteistyökuviota viritellään Savitaipaleen kansalaisopiston kanssa.

– Savitaipaleen tuottaessa palvelut saamme enemmän kursseja samaan hintaan, Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaa kertoo.

Taipalsaaren sivistyslautakunta käsittelee kansalaisopintotoiminnan järjestämistä seuraavassa kokouksessaan. Jos sopimus syntyy, Savitaipaleen kansalaisopisto voisi aloittaa Taipalsaarella vuoden 2021 alusta lukien.

Saamme enemmän kursseja samaan hintaan. — Kari Kuuramaa

Vanhan rinnalle jotain uutta

Savitaipaleen kansalaisopiston rehtori Tea Loisa kertoo, että yhteistyön suunnittelu on vielä alkutekijöissään. Sopimuksia ei ole tehty, eikä kurssien määrästä tai laadusta ole toistaiseksi mitään kerrottavaa.

– Pyrimme säilyttämään pidetyt kurssit ja tuomaan niiden rinnalle jotain uuttakin, Loisa kertoo.

Savitaipaleen kansalaisopisto toimii tällä hetkellä Savitaipaleen ja Lemin kuntien alueella.