Blue White Eaglesta käynnissä kova kilpailu – Rauhan aavelaivalle ilmestyi lisää ostajaehdokkaita

Mika Strandén

Ilkka Räsänen snaoo, että tavoitteena on edelleen, että Blue White Eagle lähtee Rauhasta ennen talvea. Arkistokuva.

Blue White Eagle -alukselle on ilmaantunut kaksi uutta ostajaehdokasta. Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo, että ostajaehdokkaita on tällä hetkellä neljä.

Vielä viikko sitten Räsänen kertoi, että Rauhan rannassa lojuvan laivan myynnistä neuvotellaan kahden ostajaehdokkaan kanssa.

Räsäsen mukaan kaksi ehkokkaista haluaisi ostaa laivan majoituskäyttöön, yhden suunnitelmana on saada laiva reittiliikenteeseen. Yhden suunnitelmana on aluksen romuttaminen.

Räsänen kertoo, että ostaja valitaan aluksen siirtosuunnitelman mukaan.

— Suunnitelman uskottavuus ja luotettavuus sekä aikataulu ratkaisevat.

Blue White Eagle myytiin jo kertaalleen Stella Polaris -yhtiölle, mutta kaupat kariutuivat muun muassa sen siirto-ongelmiin. Räsänen toivoo, että tapauksesta on opittu jotakin.

— Tämä on sen verran erikoinen tapaus, että tässä täytyy näköjään olla hereillä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.