Lappeenrantalainen laulaja Silla Pöyry, 17, haluaa kuolinsyyntutkijaksi tai taiteilijapiireihin — ”Haluan saavuttaa suuria mutta pitää jalat maassa”

Vuonna 2016 Etelä-Saimaa haastatteli 14-vuotiasta musiikkilupausta Silla Pöyryä, joka oli juuri julkaissut debyyttialbuminsa. Soitimme Pöyrylle ja kysyimme, mitä hänelle kuuluu nyt.

Jenni Hirvinen, Mika Strandén

Etelä-Saimaa haastatteli lappeenrantalaista laulajaa Silla Pöyryä vuonna 2016 (vasemmalla). Nyt vuonna 2019 (oikealla) Pöyry on mukana muun muassa Footloose-musikaalissa.
Etelä-Saimaa haastatteli lappeenrantalaista laulajaa Silla Pöyryä vuonna 2016 (vasemmalla). Nyt vuonna 2019 (oikealla) Pöyry on mukana muun muassa Footloose-musikaalissa.

Lappeenrantalainen laulaja Silla Pöyry julkaisi debyyttialbuminsa 14-vuotiaana muutama vuosi sitten. Taiteellisesti lahjakkaalla ja laajan äänialan omaavalla nuorella naisella oli vuonna 2016 mielessään myös toinen urapolku ja lääketieteen opinnot. Soitimme nyt 17-vuotiaalle Silla Pöyrylle ja kysyimme, mitä hänelle kuuluu.

Mitä siulle kuuluu, Silla Pöyry?
— Hyvää! Asun yhä vanhempieni kanssa ja käyn toista vuotta Lappeenrannan lyseon lukiota. Lyseossa olen innostunut lukioteatterista ja pääsin mukaan Footloose-musikaaliin. Hahmoni Rusty on tunnepuolelta hieman kömpelö mutta hyvä lukemaan rivien välistä. Sillä on kipinää Willard-hahmon kanssa. Rooli on aika iso, ja näytteleminen on alkanut tuntua tosi kivalta.

Isäni kertoi, että ruotsalainen radio oli kiinnostunut levystä. -Silla Pöyry


Etelä-Saimaan haastattelussa vuonna 2016 arvelit, että sinusta tulee joko muusikko tai neurokirurgi. Oletko jo valinnut urapolkusi?

— Neurokirurgihaave on vähän muuttunut — haluaisin ehkä olla kuolinsyyntutkija. Mutta koulussa akateeminen puoli on mennyt vähän miten sattuu, kun taiteellinen puoli on vienyt aikaa ja kiinnostusta. Olen sellainen, että saatan tehdä asiat viime tipassa, mutta saan ne kyllä hoidettua. Lukion kursseista ajattelen niin, että kunhan ne menevät läpi. En halua stressata liikaa.

Mitä musiikkiurallesi kuuluu?
— Olen kiertänyt lavatanssi- ja joulukirkkokeikoilla Eino Grönin kanssa lapsesta saakka. Viime kesänä minulla oli oma keikka Villalan lavalla. Pääsin myös yhdeksi solistiksi lappeenrantalaiseen salsabändi Oscar El Husseini & Tulenarkaan. On ollut aika tiivistä. Parina päivänä olen mennyt teatteriharjoituksista suoraan keikalle. Laulaminen on täysin omaa juttua, mitä tykkään tehdä. Myös omien laulujen tekeminen kiinnostaa, mutta ei ole ollut hirveästi aikaa. Olen myös aika itsekriittinen.

Julkaisit ensimmäisen albumisi, kun olit vasta 14-vuotias. Mitä siitä seurasi?
— Levyn vastaanotto oli aivan ihana. Lääkärinä työskentelevä isäni jakoi levyäni työkavereilleen ja potilailleen. He ovat kertoneet yhä kuuntelevansa levyä. Isäni kertoi, että ruotsalainen radio oli kiinnostunut levystä.

Mika Strandén

Silla Pöyry kertoo olevansa hyvin empaattinen ihminen. Hän toivoo, että voi musiikillaan auttaa toisia.
Silla Pöyry kertoo olevansa hyvin empaattinen ihminen. Hän toivoo, että voi musiikillaan auttaa toisia.


Minkälaisia haaveita sinulla on?

— En tiedä, mitä teen lukion jälkeen. Olen aika pihalla, mutta onneksi on vielä kolmas vuosi aikaa miettiä. Olen ajatellut, että ehkä muutan Helsinkiin ja tungen itseni taiteilijapiireihin siellä.

— Haluan saavuttaa suuria, mutta pitää jalat maassa. Haluaisin, että minut ja musiikkini muistettaisi. Olisi tärkeää, että voisin laulullani auttaa ihmisiä. Olen hyvin empaattinen. Jos näen, että jollain on paha olo, yritän auttaa. Tiedän, etten ole mikään ihmeparantaja. Jos voin mitenkään saada toisen oloa parempaan suuntaan, olen tyytyväinen. En jaksa kantaa kaunaa tai takertua virheisiin. Mieluummin katson eteenpäin.

Vuonna 2016 lempiyhtyeesi oli rockbändi Muse. Oletko yhä samaa mieltä?
— En ihan. Kuuntelen hirveästi kaikkea psykedeelistä, esimerkiksi psykedeelistä rockia. Ja totta kai jazzia. Sydämeltäni olen ja tulen aina olemaan vanhan iskelmän fani.


Silla Pöyryn kolme elämänohjetta:

1 | Elä kuten haluat. Älä kuormita itseäsi.
2 | Älä jää tuleen makaamaan.
3 | Edellisessä haastattelussa vuonna 2016 sanoin, että laitan pakastepitsat jääkaappiin. Älkää ottako mallia.

Mitä siulle kuuluu -juttusarjassa soitetaan ihmisille, joita Etelä-Saimaa haastatteli kauan sitten. Kenen kuulumisia sinä haluaisit kuulla? Onko joku jäänyt erityisesti mieleesi? Lähetä vinkkisi toimitukseen lauantai@esaimaa.fi.

Luetuimmat

Kommentoidut