Lappeenrannan taksit varautuvat linja-autoliikenteen perjantaiseen pysähtymiseen — "Kaikki mahdollinen kalusto on käytettävissä"

Kannattaa tehdä ennakkotilaus, jos tietää mihin aikaan tarvitsee taksia.

Petri Vanhanen

Lappeenrannan ja Joutsenon seudulla kaikki käytettävissä olevat taksit ovat valmiudessa perjantaina.
Lappeenrannan ja Joutsenon seudulla kaikki käytettävissä olevat taksit ovat valmiudessa perjantaina.

Taksit varautuvat lisäkalustolla perjantain julkisen liikenteen pysähtymiseen mielenilmaukseen vuoksi. Lappeenrannan ja Joutsenon seudulla perjantaina liikkeellä arviolta satakunta taksia. Myös Imatralla on tiettävästi noin sata taksia liikenteessä perjantaina.

— Me olemme varautuneet niin, että kaikki mahdollinen kalusto on käytettävissä. Jokainen taksi saa tulla töihin, taksien tilausvälitysyhtiö Taksi Saimaan toimitusjohtaja Juha Simpura kertoo.

Yövuorot ja lepoaikasäännökset voivat vaikuttaa kuljettajien määrään.

Simpura arvelee, että Etelä-Karjalan keskussairaalasta tulee todennäköisesti tavallista enemmän taksitilauksia, joista Kela maksaa matkakorvauksen.

— Meille tulee haasteita Etelä-Karjalan keskussairaalan kanssa, koska ihmisten pitää päästä hoitoon ja myös hoidosta kotiin.

Ennakkotilaukset etusijalla

Jos tietää, että perjantaina on tärkeä meno, jota varten tarvitsee taksia, kannattaa tehdä taksin ennakkotilaus, Simpura sanoo.

Ennakkoon tilattu taksi maksaa 7,10 euroa tavallista tilausta enemmän.

Ennakkotilaus auttaa välityskeskusta järjestelemään takseja ja asiakasta varmistumaan siitä, että saa taksin tiettyyn aikaan.

— Toivoisimme, että ennakkotilaus tehtäisiin useita tunteja etukäteen.

Simpura arvelee, että mielenilmauksen ajoittuminen perjantaille helpottaa liikennettä, sillä monet voivat järjestellä työasioitaan ja tehdä etäpäivän.

Hallituksen vastainen mielenilmaus syyskuussa 2015 pysäytti muun muassa julkisen liikenteen ja metsäteollisuuden tehtaita. Mielenilmaus oli silloin niin kuin nytkin perjantaina.

— Muistelisin, että silloin ei ollut mitään hirveätä piikkiä tilauksissa, Simpura sanoo.