Lappeen Ruustinna etsii kaikessa rauhassa ostajaa — Yrittäjä Erja Myllys suunnittelee paikkakunnan vaihdosta

Erja Myllys on pyörittänyt Lappeen Ruustinnaa vuodesta 2005 lähtien Lappeen vanhassa pappilassa. Hän on ollut ravintola-alalla lähes 35 vuotta.

Minna Mänttäri

Lappeenrannan kaupunki peruskorjasi Lappeen pappilan 2000-luvun alkuvuosina. Erja Myllys perusti Lappeen Ruustinna -yrityksen vuonna 2005.
Lappeenrannan kaupunki peruskorjasi Lappeen pappilan 2000-luvun alkuvuosina. Erja Myllys perusti Lappeen Ruustinna -yrityksen vuonna 2005.

Entisessä Lappeen pappilassa toimiva Lappeen Ruustinna on myytävänä. Se on myynnissä liiketoimintakauppana tai osakekauppana.

Yrittäjä Erja Myllys on pyörittänyt tilausravintolana sekä kokous- ja juhlapaikkana toimivaa Lappeen Ruustinnaa vuodesta 2005 lähtien.

Erja Myllys kertoo paikan toiminnan jatkuvan normaalisti: tilauksia otetaan vastaan ja tilaisuuksia järjestetään. Mitään pikaisia muutoksia ei ole välttämättä tulossa. Hän kertoo suunnitelleensa muuttoa Tampereelle, jossa tyttäret asuvat.

— Toivon, että sopiva ostaja löytyy. Samalla olen varautunut siihen, ettei myynti tapahdu käden käänteessä. Tämä on pitkän tähtäimen suunnitelma, jota olen pohtinut jo pari vuotta.

Tulevaisuutta suunniteltava hyvissä ajoin

Lemiläissyntyinen Myllys on ollut ravintola-alalla lähes 35 vuotta. 13 vuotta Lappeen ruustinnana on ollut Myllyksen mukaan ihanaa aikaa. Yritys on vakiinnuttanut asemansa ja saa asiakkaita myös Lappeenrannan ulkopuolelta.

— Asiakastilaisuudet antavat voimaa, enkä ole väsynyt työhön. Tulevaisuutta on kuitenkin parasta suunnitella ennen kuin on väsynyt ja eläkeikä lähestyy.

Mika Strandén

Yrittäjä Erja Myllys on suunnitellut tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti.  Hänen työntekijöidensä eläkeikä lähestyy, joten nyt olisi sopiva sauma vaihtaa myös yrityksen vetäjää.
Yrittäjä Erja Myllys on suunnitellut tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti. Hänen työntekijöidensä eläkeikä lähestyy, joten nyt olisi sopiva sauma vaihtaa myös yrityksen vetäjää.

Rappiosta kukoistukseen

Lappeenrannan kaupunki peruskorjautti ränsistyneen pappilarakennuksen paraatikuntoon 2000-luvun alkuvuosina. Lappeen Ruustinna toimii kaupungilta vuokratuissa tiloissa.

Tilausravintolassa on seitsemän salia ja yhteensä 150 asiakaspaikkaa. Saleista voidaan muodostaa neljä erillistä tilaa.

Myllyksen asiakkaina ovat perhejuhlien ja ryhmämatkojen järjestäjät sekä yritykset, jotka järjestävät kokouksia, seminaareja ja yritystapahtumia.