Poliisi kiitteli Kotkan hienoa superviikkoa

Linda Varoma

Poliisi valvoi sunnuntaina Purjeiden paraatin aikaista veneliikennettä. Koko tapahtuman aikana poliisi sakotti yhden ruorijuopon.

Komisario Ilari van der Steenin mukaan Kotkan superviikko sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Poliisi pyrki puuttumaan tilanteisiin matalalla kynnyksellä.

— Ennaltaehkäisyyn keskityttiin, mikä osaltaan edesauttoi tapahtuman menestystä. Superviikko oli superhieno, van der Steen kertoo.

Poliisille haastavimpia paikkoja olivat Isopuisto ja keskusta, sekä kahden paraatin ohjaus.

Poliisilla oli Meripäivien ja Tall Ships Races -tapahtuman aikana Kotkassa noin 450 tehtävää. Näistä noin puolet oli oma-aloitteisia valvontatehtäviä. Vakavia rikoksia ei tullut poliisin tietoon.

Häiriöiden ja päihtymyksen vuoksi poliisi otti kiinni 33 henkilöä. Pahoinpitelyjä poliisin mukaan oli 5 ja alkoholin käytön perusteella tehtyjä lastensuojeluilmoituksia 9. Rattijuopumuksia oli 7 ja poliisin ottamia ruorijuoppoja 1. Huumausaineen käyttörikoksia oli 3.

Varsinainen huvialue Kantasatamassa ei työllistänyt poliisia sanottavasti. Vesillä kuljettajien kunto ja varusteet ovat olleet kunnossa. Muutamia sakkoja poliisi kirjoitti veneen varustepuutteista, näpistyksistä sekä järjestyslain vastaisista teoista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.