Ruokolahden kunnanvaltuusto hylkäsi Virmutjoen koulusta saadun tarjouksen ja hyväksyi pulskasti ylijäämäisen ensi vuoden talousarvion

Ruokolahti investoi ensi vuonna noin miljoonalla eurolla ja lyhentää samalla reippaasti velkojaan. Tilikauden ylijäämä on 430 000 euroa, mikä on yleinen taloustilanne huomioiden hyvä saavutus, kunnanjohtaja Tuomo Sallinen sanoo.

Mika Strandén

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että budjettia käsiteltiin hyvässä hengessä. Yhtään muutosesitystä ei tehty.
Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että budjettia käsiteltiin hyvässä hengessä. Yhtään muutosesitystä ei tehty.

Ruokolahden kunnanvaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion maanantai-illan kokouksessaan.

Muutosesityksiä ei jätetty, joten äänestyksiäkään ei tarvittu. Budjetti käsiteltiin valtuustossa muutenkin hyvässä hengessä, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

— Talousarvio on 430 000 euroa ylijäämäinen. Se on hyvä tulos ottaen huomioon yleisen kunnallistalouden tilan. Yleisesti oltiin tilanteeseen tyytyväisiä, Sallinen sanoo.

Talousarvion vuosikate on 2,2 miljoonaa euroa, poistot 1,9 miljoonaa euroa ja investoinnit hieman yli miljoona euroa.

Lainoja Ruokolahti aikoo lyhentää 1,1 miljoonalla. Uutta lainaa ei oteta, koska ei ole tarvetta, kunnanjohtaja perustelee.

Myös tulevat suunnitteluvuodet näyttävät myönteisiltä.

— Talous on tulevinakin vuosina tasapainossa, Sallinen sanoo.

Virmutjoen koulua odottaa ratkaisuja

Kokous kesti kaikkinensa 1,5 tuntia.

Valtuusto hyväksyi budjetin lisäksi kunnanjohtajan esityksen olla hyväksymättä Virmutjoen kyläkoulusta jätettyä 40 000 euron tarjousta.

Virmutjoen koulun tilanteeseen palataan teknisten palvelujen lautakunnan seuraavassa kokouksessa tammikuussa.

Vaihtoehtoina ovat myynnin ohessa ainakin koulun remontointi siellä sattuneen vesivahingon osalta, tai rakennuksen purkaminen.

Kai Skyttä

Seuraavaksi Virmutjoen koulun tilannetta ruoditaan teknisten palvelujen lautakunnassa tammikuussa.  Arkistokuva.
Seuraavaksi Virmutjoen koulun tilannetta ruoditaan teknisten palvelujen lautakunnassa tammikuussa.  Arkistokuva.

Jälkimmäistä vaihtoehtoa Sallinen pitää itse toistaiseksi epätodennäköisenä, vaikka tätäkään ei voi kokonaan sulkea pois.

— Koulurakennus on kohtalaisen hyvässä kunnossa. Pyritään löytämään sille hyvä omistaja ja jatkokäyttöä.

Jo saatu 40 000 euron tarjous tyrmättiin, sillä venäläisen ostajaehdokkaan suunnitelmia ei pidetty uskottavina, ja kauppaa pidettiin kunnan kannalta riskialttiina.