Lappeenrannan varuskunta muistetaan idyllisistä rakennuksista ja makeistehtaan tuoksusta – Tutkijoiden arkistoon päätyi 288 sivua tekstiä, 56 valokuvaa ja yksi äänite

Tutkijat keräsivät muistoja yhteensä 41 henkilöltä.

Marleena Liikkanen

Monen muistelijan silmää viehättivät Lappeenrannan Rakuunanmäen tiilirakennukset.
Monen muistelijan silmää viehättivät Lappeenrannan Rakuunanmäen tiilirakennukset.

Lappeenrannan varuskuntaan liittyviä muistoja on tallennettu tutkijoiden arkistoon.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Ali-, Toimi- ja Opistoupseerien Perinneyhdistys toteuttivat keräyksen, johon osallistui 32 miestä ja 9 naista.

Varuskuntaelämään liittyviä muistoja saattoi jakaa tekstin, äänen tai kuvien muodossa.

Arkistotutkija Jukka Timosen mukaan aineistonkeruulla on haluttu taltioida katoavaa perintötietoa ja sotilasammatteja. Aikaisemmin vastaavalla kirjoituskampanjalla on kerätty muistoja Pohjois-Karjalan varuskunnista.

Erityisesti varuskunta-alueen idylliset punatiiliset rakennukset ja Chymoksen makeistehtaan tuoksu ovat tallentuneet Lappeenrannan varuskuntaa muistelleiden mieleen.

Vastauksissa nousee esille varuskunta-alueen menneisyys ratsuväkiprikaatin sijoituspaikkana ja Maasotakoulun merkitys.

Keräyksellä tutkijat saivat käyttöönsä 288 sivua tekstiä, 56 valokuvaa ja yhden äänitteen. Ne arkistoidaan SKS:n arkiston Joensuun toimipisteeseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat