Kaamospuhalluksen ikäraja on epäoikeudenmukainen, totesi Lasten parlamentti

Niina Villman

Pöydän keskellä istuva Henriika Jokiranta valittiin kokouksen puheenjohtajaksi suljetulla lippuäänestyksellä. Hänen oikealla puolellaan nuorisotyöntekijä Mikko Holm, vasemmalla kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.
Pöydän keskellä istuva Henriika Jokiranta valittiin kokouksen puheenjohtajaksi suljetulla lippuäänestyksellä. Hänen oikealla puolellaan nuorisotyöntekijä Mikko Holm, vasemmalla kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Perjantainen Lasten parlamentin yleiskokouksen asialista vilisi ajankohtaisia asioita.

Yksi isoimmista oli Kaamospuhallus -tapahtuman ikärajan laskeminen niin, että kaikki samalla luokalla olevat pääsevät osallistumaan. On epäoikeudenmukaista, jos sinne pääsevät vain alkuvuonna syntyneet, parlamentti totesi.

Yleensä Lasten parlamentin kokoukset pidetään nuorisotalo Monarilla, mutta nyt oli kyse kevään yleiskokouksesta, ja sille varattiin hieman juhlallisemmat puitteet: kaupungintalon valtuustosali.

Perjantaina aamupäivällä saliin kokoontui noin kolmekymmentä 4 — 6 -luokkalaista kaupungin eri kouluilta. He olivat omien oppilaskuntiensa valitsemia edustajia.

Lasten parlamentti on kokoustanut kerran kuussa vajaan kymmenen vuoden ajan.

Jotkut asiat puhututtavat parlamenttia kokouksesta toiseen. Sellaisia ovat esimerkiksi kouluruoka ja koulukiusaaminen. Parlamentti käsitteli koulukiusaamista tälläkin kertaa.

Fyysinen kiusaaminen on vähentynyt, sillä kiusaaminen on siirtynyt enemmän nettiin. Koulukuraattorille ei uskalleta välttämättä mennä puhumaan kiusaamisesta, ja aina sitä on ainakin vähän, vaikkei se enää niin iso ongelma olekaan, parlamentin jäsenet kommentoivat.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.