Varatuomari Kaisa Kausto-Uskia esitetään Luumäen uudeksi hallintojohtajaksi

Nykyinen hallintojohtaja Helena Metsämuuronen aikoo eläkkeelle päästessään ensin vain levätä

Hallintojohtaja Helena Metsämuurosen (vas) seuraajaksi esitetään Kaisa Kausto-Uskia. Kuvassa kunnanjohtaja Anne Ukkonen piakkoin eläkkeelle siirtyvän Helena Metsämuurosen seurassa.
Hallintojohtaja Helena Metsämuurosen (vas) seuraajaksi esitetään Kaisa Kausto-Uskia. Kuvassa kunnanjohtaja Anne Ukkonen piakkoin eläkkeelle siirtyvän Helena Metsämuurosen seurassa.

Luumäen uudeksi hallintojohtajaksi esitetään Kaisa Kausto-Uskia ja hänen kieltäytymisensä varalle Jouko Hyppöstä.

Varatuomari Kaisa Kausto-Uski ja tällä hetkellä töissä Harjavallassa Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelussuhdepäällikkönä.

Perheellä on ollut vuodesta 2014 asti toinen kotipaikka Luumäellä, josta Kausto-Uskin puoliso on lähtöisin. Kivijärven rannalla on vietetty kaikki vapaa-ajat.
— Paluu Kaakkois-Suomeen on ollut ajatuksissa muutaman vuoden. Nyt löytyi haastava ja mielekäs työ. Harjavallassa länsirannikolla ehti vierähtää 15 vuotta, huomauttaa Kaisa Kausto-Uski.

Kunnanhallitus tekee valinnan ensi maanantaina.

Virkaan haastateltiin yhteensä neljää hakijaa, joista yksi vetäytyi kilvasta viime metreillä.

"Ensin istun alas ja henkäisen"

Luumäen nykyinen hallintojohtaja Helena Metsämuuronen jää eläkkeelle toukokuun lopussa.

Hän hakeutui työhön seitsemisen vuotta sitten, kun Lappeenrannan länsilaidalta katsoen Luumäki tuntui olevan sopivasti lähellä.

Hän naurahtaa eläkevuosiensa aluksi ensin vain hengähtävänsä. Hallintojohtajana on saanut paneutua hyvin mielenkiintoisiin asioihin.

— Mutta samalla kiirettäkin on riittänyt häistä läksiäisiin. Nyt pitää istahtaa alas ja miettiä, mitä alkaa tehdä. Eikös kaikilla naisilla ole rästissä eläkevuosien alkajaisiksi kaappien siivousta?

Juttua on täydennetty klo 12.45 Kaisa Kausto-Uskin kommentilla.