Lappeenrannan lentoasemalla seurataan tiiviisti koronatilannetta – "Lentoyhtiöt päättävät lentämisestä"

– Lentoyhtiöt voivat toki lopettaa lentämisen vaikka heti, mutta usein tämän tyyppisissä tilanteissa jatkavat sitä tietyn ajan harkintansa ja tilanteen kehittymisen mukaan, jotta voivat kuljettaa myös palaavat matkustajat, toimitusjohtaja Eija Joro kertoo.

Anu Kiljunen

Osa matkailijoista on viime viikkoina käyttänyt hengityssuojia Lappeenrannan lentokentällä.
Osa matkailijoista on viime viikkoina käyttänyt hengityssuojia Lappeenrannan lentokentällä.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että lentoasemat seuraavat tiivisti koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta. Italiassa hallitus päättänyt asettaa miljoonia ihmisiä karanteeniin maan pohjoisosassa Lombardiassa, jonne Ryanair lentää Lappeenrannasta.

Joron mukaan lentoasemat toimivat viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

– Lentoyhtiöt päättävät lentämisestä ja toimivat myös viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaisesti, Joro kertoo sähköpostitse Etelä-Saimaalle.

– Lentoyhtiöt voivat toki lopettaa lentämisen vaikka heti, mutta usein tämän tyyppisissä tilanteissa jatkavat sitä tietyn ajan harkintansa ja tilanteen kehittymisen mukaan, jotta voivat kuljettaa myös palaavat matkustajat.

Lappeenrannan lentoasema palvelee normaalisti

Joron mukaan lentoasema palvelee normaalisti ja tekee omalta osaltaan kaikkensa.

Lappeenrannassa se tarkoittaa tehostettua siivousta, pintojen desinfiointia ja korostettua hygieniaohjeistusta sekä henkilökunnalle että matkustajille.

– Meillä on myös erittäin tiivis yhteistyö käynnissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n, Traficomin ja Eksoten kanssa.

Eksoten henkilökuntaa on myös vastaanottamassa Lombardian Bergamosta saapuvia koneita ja jakamassa tietoa.

Ryanair on aikaisemmin ilmoittanut kahdesta peruuntuneesta lennosta Lappeenrannan ja Bergamon välillä. Vuorot peruuntuivat kahdelta lauantailta 21. ja 28. maaliskuuta.

Uusimmat uutiset