Laudan lentoreitin aloitus Lappeenrannasta Wieniin siirtyy myöhemmäksi – Lauda keskeyttää lähes kaikki lentonsa toistaiseksi ja on perunut jo kuusi menopaluulentoa Lappeenrantaan

Reitin aloitus siirtyy ainakin huhtikuulle.

Arkisto

Laudan lennot Lappeenrannan ja Wienin välillä alkavat aikaisintaan huhtikuussa. Arkistokuva.
Laudan lennot Lappeenrannan ja Wienin välillä alkavat aikaisintaan huhtikuussa. Arkistokuva.

Ryanairin omistama lentoyhtiö Lauda julkisti eilen uusia peruutuksia maaliskuun loppuun saakka. Peruutukset tuntuvat myös Lappeenrannassa, sillä Lauda peruu Lappeenrannan ja Wienin välisiä lentoja, joiden oli määrä alkaa maaliskuun loppupuolella.

– Jo aiemmin he joutuivat perumaan keskiviikolta viisi menopaluulentoa huhtikuussa johtuen kysynnän heikkenemisestä Covid-19 -tilanteen takia, Lappeenrannan Lentoasema oy:n toimitusjohtaja Eija Joro kertoo.

Näillä näkymin seuraava Laudan lento olisi 5.4 huhtikuuta.

– Selvää on, että tässä tilanteessa uudet peruutukset ovat todennäköisiä. Tässä vaiheessa Lauda on perunut yhtensä kuusi menopaluulentoa, Joro kertoo.

Laudan lennot ovat kiinnostaneet matkustajia paljon. Kaikki Lappeenrannasta lähtevät lennot ovat olleet ennakkoon lähes täyteen myytyjä.

– Lentoyhtiöihin kohdistuu nyt kova paine ja ymmärrettävästi asiakaspalvelulinjat ovat ruuhkautuneet. Kannattaakin seurata lentoyhtiöiden tiedotusta ja heidän antamiaan ohjeita, Eija Joro opastaa maailmalle mieliviä.

Lauda jäädyttää lähes kaikki lentonsa

Ryanairin omistaman Laudan oli tarkoitus avata uusi reitti Lappeenrannasta Itävallan pääkaupunkiin Wieniin maaliskuun loppupuolella, mutta nyt reitin aloitus siirtyy. Uutta reittiä on tarkoitus lentää kahdesti viikossa sitten, kun se päästään aloittamaan.

Lauda tiedotti perjantaina, että se lentää toistaiseksi Wienistä ainoastaan Lontooseen, Dubliniin, Brysseliin ja Stuttgartiin. Kaikki muut Laudan lennot jäävät tauolle maanantaina 16. maaliskuuta alkaen. Lentotauko jatkuu ainakin maaliskuun loppuun.