Pihlajalinnan yt-neuvottelut päätökseen: noin 180 työtehtävää lakkautetaan — Yhtiö ei vielä kommentoi alueellisia vaikutuksia

Sonja Ovaskainen

Yhtiön mukaan henkilöstövähennysten määrä jäi alunperin arvioitua alhaisemmaksi. Kuvassa  Pihlajalinna  Kouvolassa. Arkistokuva.
Yhtiön mukaan henkilöstövähennysten määrä jäi alunperin arvioitua alhaisemmaksi. Kuvassa  Pihlajalinna  Kouvolassa. Arkistokuva.

Hoivayhtiö Pihlajalinnan alkukesästä alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena noin 180 työtehtävää lopetetaan. Niistä pääosa toteutetaan irtisanomisilla, ja osa eläkkeelle siirtymisinä ja muuna henkilöstön vähentymisenä, joita ei korvata, yhtiön tiedotteessa kerrotaan torstaina.

Tiedotteen mukaan henkilöstövähennysten määrä jäi alunperin arvioitua alhaisemmaksi. Työtehtävien lakkauttamisen lisäksi Pihlajalinna tehostaa toimintaansa muun muassa keskittämällä toimintojaan yhtiön pääkonttoriin Tampereelle. Lisäksi yhtiö yhdistää toimipisteitään, karsii päällekäisiä toimintojaan ja tehostaa yleistä kustannusten hallintaa. Tiedotteen mukaan tehostamisohjelmalla arvioidaan saatavan noin 17 miljoonan euron kustannussäästöt.

Pihlajalinnalla on toimipisteet myös Lappeenrannassa ja Imatralla. Yhtiö ei kommentoi tässä vaiheessa, mitä vaikutuksia päättyneillä yt-neuvotteluilla on alueellisesti.