Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden siirtyy ministeri Vehviläisen erityisavustajaksi — ”Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta”

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on kutsunut erityisavustajakseen Puumalan kunnanjohtajana työskentelevän Matias Hildenin.

Hilden aloittaa työnsä 4. syyskuuta. Määräaikainen tehtävä kestää puolitoista vuotta eli kevääseen 2019 asti.

Hilden hakee virkavapaata Puumalan kunnanjohtajan tehtävästä.

Ministeri Vehviläisen erityisavustajana toimi aiemmin Sami Miettinen, joka palasi kahden vuoden virkavapauden päätyttyä takaisin Vihdin kunnanjohtajaksi.

Hilden avustaa ministeri Vehviläistä ensisijaisesti kuntapolitiikassa sekä maakuntauudistusta koskevissa asioissa.

Mitä tehtävä pitää käytännössä sisällään?

— En vielä osaa sanoa tarkemmin, se muotoutuu tässä pikku hiljaa. Tehtävänä on tietysti edesauttaa ministerin onnistumista hänen työssään, ja maan hallituksen työssä, Hilden vastaa.

Hallintotieteiden maisteri uskoo, että työ kunta-alan ytimessä tulee olemaan mielenkiintoista.

— Kun on alaa aikanaan opiskellut ja pitkään tällä alalla tehnyt työtä, se kuulostaa tosi mielenkiintoiselta projektilta.

— Olen tosi kiitollinen, että tämä mahdollisuus on minulle suotu.

Uusi pesti ei merkitse Hildenille muuttoa Helsinkiin, vaikka arki pääkaupunkiin siirtyykin.

— On hyvä nykyiseenkin virkaan nähden kokea, miten onnistuu Puumalassa asuminen ja pääkaupunkiseudulla työskenteleminen. Kyllähän moni Puumalassa näin on jo tehnytkin.

Kunnanjohtaja pohtii, että ajankohta tehtävänvaihdokselle juuri uusien kuntapäättäjien astuttua remmiin ei ole paras mahdollinen. Toisaalta hän ei pidä muutosta Puumalan kannalta dramaattisena.

— Ei organisaatio saa olla yhdestä ihmisestä kiinni.

Elina Keskitalo