Isot asunnot menivät ensimmäisenä kaupaksi Lappeenrannan uusista kerrostaloista — "Kolmioita ja kaksioita meni ihan hyvin"

Mika Strandén

Aleksander Shevehuk työskentelee YIT:n kerrostalotyömaalla Lappeenrannan Armilankadulla.
Aleksander Shevehuk työskentelee YIT:n kerrostalotyömaalla Lappeenrannan Armilankadulla.

Rakennusyhtiöt Evälahti ja YIT rakentavat tällä hetkellä kahta uutta asuinkerrostaloa Lappeenrantaan.

Evälahti tekee seitsemänkerroksista taloa entisen kaupunginteatterin tontille Koulukadulle ja YIT kuusikerroksista taloa Lepolaan Armilankadun varteen.

Molemmista taloista on myyty ensin isot asunnot.

Evälahti on myynyt Koulukadulle rakennettavan talon asunnoista puolet, Evälahden myyntipäällikön Petteri Munnukka kertoo.

— Lepolan ensimmäisessä vaiheessa kysyntää oli paljon isoista asunnoista. Kolmioita ja kaksioita meni ihan hyvin, YIT:n Savo-Karjalan aluejohtaja Jani Knuuttila sanoo.

YIT:lle Lappeenranta on tällä hetkellä Etelä-Karjalan kiinnostavin paikkakunta. Yhtiöllä ei ole nyt Imatralla ollenkaan maata.

Lappeenrannassa sillä on vielä rakentamattomia tontteja Lepolassa, Pikisaaressa ja entisen Viipurin vanerin alueella.

— Aikaisemman tiedon mukaan meillä oli tarkoitus lähteä Lepolan toista vaihetta rakentamaan ja mahdollisesti vanerin aluetta miettiä. Seurataan markkinaa, ja katsotaan mihin se on muotoutumassa, Knuuttila sanoo.

Evälahti aikoo jatkossakin keskittyä Etelä-Karjalassa Imatran ja Lappeenrannan keskustoihin.

— Kyllä me silloin tällöin voimme rakentaa muuallekin hyville paikoille. Niillekin on kysyntää. Niiden pitää olla hyviä paikkoja näkymän tai muun sellaisen suhteen, Evälahden hallituksen puheenjohtajan Jukka Evälahti sanoo.