Vihreiden uusi puheenjohtaja on Touko Aalto Jyväskylästä — hän tahtoo kasvattaa vihreistä koko Suomen puolueen

AOP/Jarno Kuusinen

Vihreät valitsi lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen jyväskyläläisen Touko Aallon, 33. Aiemmin hän toimi puolueen varapuheenjohtajana.

Kampanjansa aikana Aalto korosti, kuinka vihreiden täytyy kyetä kasvamaan yleispuolueeksi, joka houkuttelee äänestäjiksi muitakin kuin trendikkäitä kaupunkilaisia.

Hänen linjansa kelpasi vihreiden jäsenille paremmin kuin kilpakumppaneiden Emma Karin, Krista Mikkosen, Maria Ohisalon, Olli-Poika Parviaisen ja Mika Flöjtin tarjoamat ajatukset.

Vihreiden jäsenistä 66 prosenttia eli 5 778 äänesti kirjeitse puheenjohtajasta. Äänet laskettiin vasta puoluekokouksessa.

Aallolla on edessään suuri urakka, kun hän ottaa vetovastuun pitkäaikaiselta puheenjohtajalta Ville Niinistöltä.

Niinistön kuusivuotisella valtakaudella vihreiden kannatus nousi ennätyslukemiin, ja hän joutui luopumaan pestistään vain puoluesääntöjen vuoksi. Sama puheenjohtaja voi jatkaa korkeintaan kolme kaksivuotista kautta peräkkäin.
Uusi puheenjohtaja ei kuitenkaan vielä ole Niinistön kaltainen eturivin poliitikko. HS:n perjantaina julkaistussa kyselyssä kaksi kolmasosaa suomalaisista ei osannut nimetä suosikkiaan vihreiden ehdokaskisassa, ja toiseksi suosituin Aalto sai vain kymmenen prosentin kannatuksen.

Touko Aallolla on silti ollut viime aikoina nostetta, ja hän on esiintynyt pontevasti myös julkisuudessa.

Lue juttu HS:n verkkosivulla

Karoliina Liimatainen HS

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.