Junaliikenteen keskeyttänyt häiriö Karjalan radalla on saatu korjattua – Myöhästymiset enimmillään toista tuntia, yksi juna korvattiin bussilla

Katkoksen syynä oli kauko-ohjausjärjestelmän vika, joka korjattiin Kouvolassa.

Kai Skyttä

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Illan aikana pysähdyksissä ollut junaliikenne Karjalan radalla kulkee jälleen normaalisti, selviää Rataliikennekeskuksen tiedotteesta.

Lauritsalan ja Parikkalan välisen liikennekatkoksen syynä oli rataosuuden ratajärjestelmävika. Vika saatiin korjattua noin puoli kymmenen aikaan.

– Junien kauko-ohjausjärjestelmä ei toimi, minkä takia junia ei pysty liikuttelemaan turvallisesti, kertoi Rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Rauno Helander tilanteesta iltakahdeksan jälkeen.

Vika korjattiin Kouvolassa, josta ohjataan Karjalan radan liikennettä Parikkalan eteläpuolisella osuudella.

Yksi bussikorvaus ja kaksi noin tunnin myöhästymistä

Helsingistä Imatralle kulkeva InterCity 111 korvattiin busseilla Joutsenon ja Imatran välillä. Juna saapui Joutsenoon vian ilmenemisen aikaan hieman ennen iltakahdeksaa.

Joensuusta Helsinkiin kulkeva InterCity 12 jäi odottamaan vian korjautumista Imatralle ja jäi sen takia 70 minuuttia jälkeen aikataulustaan. IC12:n aikataulun mukainen lähtöaika Imatralta oli 20.18.

Helsingistä Joensuuhun kulkeva InterCity 11 jäi puolestaan odottamaan korjaustyön valmistumista Lappeenrantaan. Junan normaali lähtöaika Lappeenrannasta on 20.31 ja se jäi näin lähes tunnin jälkeen aikataulustaan.

Muokattu 21.43: Uutista päivitetty kauttaaltaan tilanteen päätyttyä.