Henkilöauto rutistui rekan ja Kuutostien kaiteen väliin – Pelastuslaitos kehottaa videolla ohi ajavia hidastamaan

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Henkilöauton kuljettaja selvisi Kuutostien kolarista lievin vammoin.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi kolarissa ajoneuvoyhdistelmän kanssa Kuutostiellä perjantaina iltapäivällä.

Tilanteessa tien vasenta kaistaa ajanut henkilöauto oli ohittamassa ajoneuvoyhdistelmää, joka yllättäen vaihtoi kaistaa. Henkilöauto rutistui rekan perävaunun ja tien kaiteen väliin. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 13.30 aikaan.

Vuoromestari Mikko Saastamoinen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että kaksi raskasta ajoneuvoa oli ajamassa peräkkäin Kouvolan suuntaan Viipurinportin ABC kohdilla Lappeenrannassa. Ajoneuvoista taaempi oli liikkeellä ilman kuormaa, ja lähti ohittamaan edellä ollutta ajoneuvoa.

— Kuljettaja ei havainnut takaa lähestyvää ajoneuvoa, joka ohitustilanteessa ajautui perävaunun ja Kuutostien kaiteen väliin.

Henkilöautossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita ihmisiä.

— Uhkaavasta tilanteesta huolimatta tilanteesta selvittiin lievin vammoin.


Muista hidastaa

Pelastus- ja raivaustyöt sujuivat Saastamoisen mukaan onnettomuuspaikalla sujuvasti. Toinen ajokaista oli jonkin aikaa suljettuna liikenteeltä.

Kahden yksikön voimin paikalle lähtenyt pelastuslaitos pysäköi yhden raskaan ajoneuvon tielle varoittamaan muita autoilijoita tilanteesta.

— Koitimme hidastaa ohi ajavien autoilijoiden nopeuksia. Mutta ei se paljoa auttanut. Ihmiset työntävät lujaa paikalle. Toinen kaista veti koko ajan, mutta osa autoilijoista halusi kuitenkin palata omalle kaistalleen. Siitä aiheutui vaaratilanteita.

Saastamoisen mukaan ilmiö on valitettavan yleinen. Pelastustoimi järjesti viime vuonna kampanjan, jolla se pyrki muistuttamaan autoilijoita siitä, että pelastushenkilöstö saisi työrauhan.

— Emme me huvin vuoksi sinne sellaista shikaania tehneet. Ajoneuvo oli laitettu sinne varoittamaan muuta liikennettä ja turvaamaan meidän toimintaamme.

Pelastuslaitos julkaisi onnettomuuspaikalta suoraa videokuvaa Facebookissa. Videon yhteydessä autoilijoita kehotettiin hiljentämään nopeuttaan ohittaessaan onnettomuuspaikkaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.