Kevätladuille ehtii vielä — katso videolta miltä näyttää Kisapuiston kierros

Päivät pitenevät, mutta hiihtokausi ei ole vielä kokonaan ohi. Vaikka suurimmassa osassa Etelä-Karjalan hiihtoladuista kunnossapito on tältä kaudelta lopetettu, Kisapuiston lenkin latukone kiertää edelleen joka aamu.

Lappeenrantalainen Jukka Mursinoff kiersi Etelä-Saimaan pyynnöstä Kisapuiston kierroksen videokamera päähän kiinnitettynä. Mursinoff toimii Suomen paralympiavalmennettaviin kuuluvan lappeenrantalaisen Juha Hanhimäen oppaana. Myös Hanhimäki oli perjantain lenkillä mukana.

Komea kevätilma houkutteli perjantaiaamuna Kisapuiston laduille runsaasti väkeä. Mursinoff uskoo, että latu on hiihdettävässä kunnossa vielä muutaman viikon, hyvällä tuurilla pääsiäiseen saakka.

— Nekään paikat, mitkä aurinko tyypillisesti keväällä sulattaa, eivät ole sulaneet vielä juuri ollenkaan. Latu on yöpakkasten jälkeen oikein hyvässä kunnossa. Iltapäivällä latu alkaa pehmetä, mutta hyvällä voitelulla voi hiihtää siitä huolimatta.

Joonas Tapaninen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.