IL: Lintujen ruokkimisen kieltävä kyltti huvittaa Lappeenrannassa

Juho Maijala

Sankarihautausmaan vieressä oleva kyltti ei onnistunut aivan täydellisesti.
Sankarihautausmaan vieressä oleva kyltti ei onnistunut aivan täydellisesti.

Sankarihautausmaan viereen keskustaan pystytetty kyltti herättää hilpeyttä Lappeenrannassa, uutisoi Iltalehti. Suomeksi, englanniksi ja venäjäksi lintujen ruokkimisen kieltävän kyltin käännös ei ole mennyt aivan nappiin.

Suomeksi ja venäjäksi kyltin teksti on oikein, mutta englanninkielisen lauseen "His forbitten to feed the birds" pitäisi todennäköisesti olla muodossa "It is forbidden to feed the birds". Ensimmäinen lause ei tarkoita oikein mitään. Kyltin tilaajaa ei ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Kaupungin vastaava tiemestari Matti Himmi kommentoi lehdelle, että kyltin taustalla on lintuongelma. Läheisellä bussipysäkillä kyytiä odottavat ihmiset, etenkin venäläisturistit, syöttävät lintuja ja ne kakkivat sankarihautausmaan hautakiville.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.