Parikkalan valtuusto erotti elinkeinoasiamiehen äänestyksen jälkeen – Harvinainen kokous, joka käytiin osittain etänä, osa oli paikalla Harjulinnassa

Vastaesitys sai vain muutaman äänen kannatuksen. Kaksi äänesti tyhjää.

Katri Levänen

Parikkalan valtuusto kokoontuu kunnantalo Harjulinnassa. Maanantaina kokous oli poikkeuksellinen, sillä osa valtuutetuista oli paikalla etäyhteyden avulla.
Parikkalan valtuusto kokoontuu kunnantalo Harjulinnassa. Maanantaina kokous oli poikkeuksellinen, sillä osa valtuutetuista oli paikalla etäyhteyden avulla.

Parikkalan elinkeinoasiamies Pekka Reiman irtisanotaan.

Asiasta päätti maanantaina kokoontunut Parikkalan kunnanvaltuusto. Päätös ei syntynyt yksimielisesti, sillä Parikkalan valtuusto joutui äänestämään asiasta.

Kunnanhallituksen esitys Reimanin erottamisesta sai vastaesityksen SDP:n Mirja Sikiöltä. Sikiö olisi halunnut palauttaa asian uuteen käsittelyyn.

Se ei menestynyt, sillä kunnanhallituksen esitys voitti numeroin 21-5. Lisäksi kaksi äänesti tyhjää.

Erottamista vastustaneet Sikiö ja esitystä kannattanut keskustan Sami Sinkkonen olisivat halunneet kuulla lisää kunnanhallituksen Reimanille pitämästä kuulemisesta.

Vastaesitys ei herättänyt suurta myötätuntoa valtuutetuissa. Tukena olivat lopulta vain perussuomalaisten Timo Jantunen, SDP:n Päivi Tynnilä ja keskustan Mika Anttonen.

Tyhjää äänestivät keskustalaiset Lassi Valkeapää ja Timo Neuvonen.

Selkeimmän vastauksen he saivat Uus-Parikkalan sitoutumattomien ryhmään kuuluvalta Jouni Kiviaholta.

– Elinkeinojohtajan käyttäytyminen on ollut törkeää ja ala-arvoista. Tätäkö me haluamme suojella, Kiviaho ihmetteli.

Ei suuri yllätys

Äänestyksestä huolimatta lopputulos ei ollut suuri yllätys, sillä kunnanhallitus oli valtuustolle tekemässään esityksessä yksimielinen.

Kunnanhallitus kuuli Reimania kokouksessaan viime viikolla, mutta se ei asiaa enää auttanut.

Reiman on ollut pitkään kahnauksissa erityisesti esimiehensä kunnanjohtaja Vesa Huuskosen kanssa.

Reiman väitti Huuskosen syyllistyneen työpaikkakiusaamiseen. Kunnanhallitus tutki asian ja Huuskonen sai puhtaat paperit kunnanhallitukselta. Hänen ei katsottu syyllistyneen kiusaamiseen.

Irtisanomisen taustalla ovat tapahtumat parin viime vuoden ajalta.

Kunnanvaltuuston esityslistalle kirjattujen väitteiden mukaan Reiman on käyttäytynyt epäasiallisesti kunnanjohtajaa ja Parikkalan luottamushenkilöitä kohtaan.

Luottamushenkilöt ovat saaneet kielloista huolimatta epäasiallisia ja virkatehtäviin kuulumattomia sähköposteja elinkeinojohtajalta.

Reiman kiisti väitteet

Esityslistan väitteiden perusteella myös kunnan eri yhteistyötahot ovat valittaneet huonosta käyttäytymisestä.

Esityslistalle oli poimittu myös useita työtehtävien laiminlyöntejä ja luvattomia poissaoloja.

Reiman on itse kiistänyt väitteet Etelä-Saimaan jutussa. Reiman piti kunnanjohtaja Huuskosta esteellisenä esittelemään hänen erottamistaan.

Huuskonen piti ennen valtuuston päätöstä oman puheenvuoronsa, jossa kiisti esteellisyyden ja kertoi toimineensa esimiehen velvollisuuksien mukaisesti. Hän sai kokouksessa tukea myös kristillisdemokraattien Ulla Kujanpäältä.

Reimanilla on kuukauden irtisanomisaika, joten hänet irtisanotaan 7. toukokuuta lähtien.

Hänet vapautettiin siihen saakka kaikista työtehtävistään.

Reimanilla on mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Juttua päivitetty 7.4.2020 kello 12.15. Lisätty Mika Anttosen (kesk.) äänestyskäyttäytyminen ja sen vaikutus äänestyksen lopputulokseen.