Lappeenrantalaisten pionin ystävien lähin pionipuisto löytyy pian Kotkasta, lauantaina istutetaan taimia talkoilla

Kotkaan perustettavaan puistoon istutetaan kaikkiaan tuhat pionia, ja istuttajia tulee eri puolilta Suomea lauantaina.

Ella Karttunen

Suomen Pioniseura ry ja Kotkan kaupunki sopivat kesällä suuren pionipuiston perustamisesta Fuksinpuiston ja Katariinan Meripuiston välimaastoon.
Suomen Pioniseura ry ja Kotkan kaupunki sopivat kesällä suuren pionipuiston perustamisesta Fuksinpuiston ja Katariinan Meripuiston välimaastoon.

Etelä-Karjalassakin asuu pionien ystäviä, mutta heitä lähin pionipuisto löytyy pian naapurimaakunnasta Kymenlaaksosta. Suomen Pioniseura järjestää lauantaina 19. syyskuuta pionien istutustalkoot Kotkassa Puistotien ja Urheilukadun kulmaukseen perustettavassa pionipuistossa ja sinne ovat tervetulleita pionien ystävät ympäri maan talkoisiin.

Kotkan pionipuiston ensimmäinen kukkapenkki tulee vuonna 1819 rakennetun ruutikellari numero 84:n naapuriin.

Seura haluaa kunnioittaa ruutikellarin pitkää historiaa valitsemalla pionipuistoon muun muassa 1800-luvulla jalostettuja pionilajikkeita, jotka ovat saattaneet tulla tutuiksi jo mummolan puutarhassa.

Suomen Pioniseura ja Kotkan kaupunki sopivat kesällä suuren pionipuiston perustamisesta Fuksinpuiston ja Katariinan Meripuiston välimaastoon. Uuden puiston ansiosta alueelle syntyy hieno kolmen puiston kokonaisuus, promenadi.

Pionipuistoon istutetaan kaikkiaan tuhat pionia, ja hanke on mukavassa vauhdissa, sillä penkkisuunnitelmaa valmistellaan ja pionipenkkien perustamistyöt ovat jo alkaneet.

Paikka on pioneille suotuisa ja vierailijoiden kannalta sopivan keskeinen.

Pioniseura on hakemassa rahankeräyslupaa, jotta pionipuistoon voidaan hankkia runsaasti erilaisia lajikkeita.

– Pionipuiston perustamisuutinen on saanut sen verran innostuneen vastaanoton täällä Suomessa ja herättänyt yhteistyöhön liittyviä kyselyjä myös ulkomailta, että uskomme lahjoitusten olevan suurena apuna pionipuistoon tavoiteltavien lajikkeiden hankinnassa, sanoo pionipuistoidean isä ja Suomen Pioniseuran hallituksen jäsen Jyrki Karppinen.

Istutustalkoisiin on saapumassa Suomen Pioniseuran aktiivisia jäseniä eri puolilta Suomea ja lisäksi Kotkan seudun puutarhayhdistyksen jäsenistöä.

Pionien istutustalkoot lauantaina 19. syyskuuta klo 11 alkaen Kotkassa Puistotien ja Urheilukadun kulmaukseen perustettavassa pionipuistossa.