Iltasoitto saattaa ensi kesänä kajahtaa Lappeen kirkon kellotapulista — Myös esitysaikaan on suunnitteilla muutos

Viime kesänä iltasoiton esittäminen jouduttiin lopettamaan kesken kesän, koska soittopaikka, eli Linnoituksessa sijaitseva ortodoksikirkko meni remonttiin.

Mika Strandén

Lappeen kirkon kellotapuli olisi Jorma Kallion mukaan keskeinen paikka iltasoitolle. Arkistokuva.

Lappeenrannan iltasoiton uudeksi esityspaikaksi on tällä hetkellä vahvoilla Lappeen kirkon kellotapuli.

Tapahtumapalveluiden koordinaattori Jorma Kallio Lappeenrannan kaupungilta sanoo, että tapuli on sopivan keskeisellä paikalla, eikä vieressä ole uusia kerrostaloasuntoja lukuun ottamatta paljon asutusta.

Kallion mukaan asia ratkeaa lopullisesti keväällä. Silloin tarkastetaan, toimivatko kaiuttimet tornissa ja saadaanko ne kiinnitettyä sinne niin, että maisema ei kärsi.

Viime kesänä iltasoiton esittäminen jouduttiin lopettamaan kesken kesän, koska soittopaikka, eli Linnoituksessa sijaitseva ortodoksikirkko meni remonttiin.

Kallio sanoo, että iltasoiton palauttaminen ortodoksikirkkoonkin on vielä mahdollista, mutta asia ratkeaa lopullisesti tuonnempana.

Esitysaika voi muuttua

Esityspaikan lisäksi myös soiton esitysaika saattaa muuttua entistä aikaisemmaksi. Tulevaisuudessa soitto kajahtanee ilmoille jo kello 20.

Aiemmin iltasoitto on ilahduttanut kaupunkilaisia iltakymmeneltä, mutta Kallion mukaan muissa vastaavankaltaisia soittoja esittävissä kaupungeissa on suosittu aikaisempia esitysaikoja.

Lappeenrannassa kello 22 esitysaikaan päädyttiin aikoinaan käytännön syistä.
— Linnoituksessa on usein kesäteatteriesityksiä juuri kahdeksan aikaan.

Pekka Hölkki

Iltasoitto on kajahtanut tähän saakka ortodoksikirkon kellotapulista kesäiltoina kello 22. Arkistokuva.

Kymmenen vuoden perinne

Iltasoitto on soinut Lappeenrannan Linnoituksesta vuodesta 2007 lähtien. Soitettavalla nauhoitteella Karjalan kunnailla -kappaleen soittaa edesmennyt dir.mus. Hannu Sopanen.

Soitto soi aina kesäkuusta elokuuhun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat