Olli Naukkarisen virka saatetaan jakaa kaupungintalon oman väen kesken —  kaupunginjohtaja selvittää vaihtoehtoja päättäjille ensi viikolla

Strategia- ja rahoitusjohtajan tehtävä räätälöitiin Naukkariselle. Hän jäänee viran ensimmäiseksi ja viimeiseksi haltijaksi.

Mika Strandén

Olli Naukkarinen siirtyy Järvenpään kaupunginjohtajaksi. Viran täyttäminen selviää kevään aikana.
Olli Naukkarinen siirtyy Järvenpään kaupunginjohtajaksi. Viran täyttäminen selviää kevään aikana.

Lappeenrannan kaupungin strategia- ja rahoitusjohtajan tehtävät saatetaan jatkossa eriyttää toisistaan.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva tekee parhaillaan kaupunginhallitukselle selvitystä siitä, miten Järvenpään kaupunginjohtajaksi siirtyvän Olli Naukkarisen tehtävät hoidetaan tulevaisuudessa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajistossa on haluja jakaa tehtäviä kahdelle tai useammalle henkilölle.

Päätöksiä paikan täyttämisestä ei ole tehty puoleen eikä toiseen. Oman mausteensa päätöksentekoon tuo se, että strategia- ja rahoitusjohtajan tehtävä räätälöitiin aikoinaan juuri Naukkariselle. Vastaavaa virkaa ei Lappeenrannan kaupungilla aiemmin ollut, eikä ole välttämättä Naukkarisen jättäessä tehtävänsä vappuna.

Kakkola: Asiasta ei ole vielä keskusteltu

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) sanoo, että vaihtoehtoina ovat joko sisäinen tai ulkoinen haku.

— Puolueiden kesken asiasta ei ole vielä keskusteltu. Yksi vaihtoehto on, että virka hajautetaan. Ensi pitää varmaan kysyä, millaisia mielihaluja ja kykyjä kaupungintalolta jo nyt löytyy, Kakkola pohtii.

Myös ensimmäinen varapuheenjohtaja Jyri Hänninen (kok.) on vielä varovainen sanoissaan. Hän muistuttaa, että Naukkarisen rooli on ollut laaja.

— Varmasti joudumme miettimään, ovatko tehtävät strategian ja rahoituksen osalta vastuutettavissa samalla tavalla kuin Naukkarisen aikaan. Päättäjät saavat viikon päästä lisää selvityksiä kaupunginjohtajalta ja sen jälkeen tiedetään enemmän.

Mäkelä kaipaa perinteistä kamreeria

Toinen varapuheenjohtaja perussuomalaisten Jani Mäkelä liputtaa tehtävien jakamisen puolesta.

— Lähtökohtaisesti tietysti odotan kaupunginjohtajan näkemystä ja esitystä asiaan. On hänen toimenkuvassaan linjata kaupungin johtava organisaatio. Itse näkisin kenties viisaaksi hoitaa talousjohtajan tehtävät perinteisemmän kamreerimallin kautta ja ottaa strategian iso kuva painotetummin kaupunginjohtajan itsensä hoitoon.

Mäkelän mukaan Naukkariselle kuuluneet erilaiset omistajaohjaukseen liittyvät muut tehtävät voidaan jakaa kaupungintalon oman väen kesken.

Arola hauaa katsoa kaupungintalon vaihtoehdot ensimmäisenä

Kolmas varapuheenjohtaja keskustan Tapio Arola on halukas perkaamaan kaupungin oman henkilöstön ennen kuin uutta haetaan ulkopuolelta.

— Katsoisin ensin, löytyykö kaupungintalon sisältä ratkaisuja. Kyllä siellä on henkilöitä, joilta löytyy kykyjä näihin tehtäviin. Jos lähdemme hakemaan ulkopuolelta, oikeaa ei välttämättä löydy, Arola pohtii.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ei halunnut tiistaina avata selvityksiään julkisuudessa. Hän perusteli vaitonaisuuttaan sillä, että Naukkarisen valinta Järvenpäähän ei ole vielä saanut lainvoimaa. Naukkarinen ei myöskään ole vielä irtisanoutunut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.