Saimaan orkestereiden yhdistämisinto hiipui

Julia Wesely

Saimaa Sinfoniettan solisti Sergei Malov soittaa viulua, alttoviulua ja violoncello da spa’ta.

Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterien kymmenvuotinen yhteistyö on vakiintunut muutamaksi yhteiseksi konsertiksi vuodessa.

Yhteistyötä Lappeenrannan ja Mikkelin orkestereiden välillä on yritetty ruuvata yhdessä soittamista kiinteämmäksi.

Viimeksi viime keväänä Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva käynnisti keskustelut, joiden tavoitteena siinsi yhdistyminen.

Neuvotteluja on Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Nikke Isomöttösen mukaan käyty. Lopputulos on sama kuin aiemminkin.

Kaupungeilla on oma orkesteri ja paikallinen toimintamalli, jolle Saimaa Sinfonietta -yhteistyö tuo lisäarvoa ja jota se täydentää.

Orkestereiden yhteistyö on tehty lähinnä kulttuuri- ja opetusministeriön tuella. Tänä vuonna ministeriö myönsi avustusta 20 000 euroa.

Orkesterit käyttävät tämän alueellisesti ja valtakunnallisesti merkittäville orkestereille myönnettävän valtion harkinnanvaraisen avustuksen eri tavoin.Lappeenrannassa raha menee Saimaa Sinfoniettaan, Mikkeli kiertää sen turvin muitakin lähialueita.

Saimaa Sinfonietta

Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkestereiden yhteinen orkesteri.

Konsertti Lappeenranta-salissa 15.2. kello 19.

Kapellimestari Vytautas Lukocius, solisti viulisti Sergei Malov.

Ohjelmassa Ralph Vaughan Williams: Leivo nousee korkeuksiin viululle ja orkesterille, Ludwig van Beethoven: Romanssi nro 2 F-duuri, Uuno Klami: Nummisuutarit-alkusoitto ja Osvaldo Golijov: Konsertto kahdelle jousiorkesterille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.