Lemi alkaa hakea kunnanjohtajaa— Toiveissa on talousosaaja, joka kokisi kunnan heikon taloudellisen tilanteen haasteekseen

Luottamusjohto toivoo, että myös vt. kunnanjohtaja Johanna Mäkelä on hakijoiden joukossa—Mäkelä on näyttänyt ammattitaitonsa vajaan vuoden aikana,

Mika Strandén

Lemi alkaa etsiä vakituista kunnanjohtajaa. Tavoitteena on, että hakukierros saataisiin päätökseen vuoden loppuun mennessä.
Lemi alkaa etsiä vakituista kunnanjohtajaa. Tavoitteena on, että hakukierros saataisiin päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Lemi laittaa lähiaikoina kunnanjohtajan paikan haettavaksi.

Parhaillaan virkaa tekevänä kunnanjohtajana toimii Johanna Mäkelä, joka otti tehtävän vastaan Lemin hallinto- ja talousjohtajana.

Edellinen kunnanjohtaja Jussi Stoor irtisanoutui viime keväänä itse, kun ei saanut luottamusäänestyksessä enemmistöä kunnanvaltuustosta taakseen. 

Luottamusjohto uskoo, etteivät hakijat vieroksu Lemin heikkoa taloudellista tilannetta.

Valtuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko (kok.) sanoo saaneensa jo alustavia tiedusteluja esimerkiksi Keski-Suomesta.

— Todellisen tilanteen näkee sitten, kun haku päättyy. Lemi ei kuitenkaan ole ainoa kunta, jonka taloutta sopeutetaan. Myös Taipalsaari sai uuden kunnanjohtajan ja mielestäni siellä on onnistuttu ihan hyvin.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kati Buuri (kesk.) on samaa mieltä talousvaikeuksien yleisyydestä.

Hän toivoo, että ne kääntyisivät hakijoiden silmissä nimenomaan mielenkiintoiseksi haasteeksi.

— Painotamme valintaperusteissa talousosaamista.

Kunnanjohtaja työpöytänsä ääreen tammikuussa

Yleinen hakukierros pyöräytetään avoimin kortein, joten Okon mukaan päätösten taustalta on turha hakea ennakkoasetelmia.

Kumpikin sanoo toivovansa, että myös Johanna Mäkelä löytyy hakijoiden joukosta.

— Miksen toivoisi? On tietenkin täysin hänen oma asiansa, hakeeko hän paikkaa vai ei, huomauttaa valtuuston puheenjohtaja.

Luottamusjohto arvion nykyisen vt. kunnanjohtajan toimineen moitteettomasti ja tarttuneen topakasti muun muassa talouden sopeuttamisohjelman toteuttamiseen.

Buurin mukaan vuosien kokemus talous- ja hallintojohtajana on näkynyt myönteisesti Mäkelän otteissa.

Buuri valmistelee esityksen kunnanjohtajan valitsemisesta Lemin kunnanhallituksen ensi maanantain kokoukseen.

Valinnan tekee kunnanvaltuusto. Lemin tavoitteena, että vakituinen kunnanjohtaja istuisi työpöytänsä ääressä tammikuun alussa.

Artikkelia muokattu 12. syyskuuta klo 10.55 oikaisemalla, että Lemin edellinen kunnanjohtaja irtisanoutui itse.