Nainen tönäisi pysäköinninvalvojan kumoon parkkipaikalla ja mies repi sakolapun — Poliisi tutkii väkivaltaista tekoa Imatralla

Nainen tönäisi pysäköinninvalvojan maahan maanantaina iltapäivällä Imatralla Tainionkoskella. Imatran kaupunki käy tapauksen johdosta turvaohjeistusta läpi pysäköinninvalvontaa tekevien kanssa.

Niina Villman

Poliisi tutkii asiaa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.
Poliisi tutkii asiaa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Pysäköinninvalvojaan kohdistettiin väkivaltaa Imatralla maanantaina iltapäivällä, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Pysäköinninvalvoja oli kirjoittamassa pysäköintivirhemaksua Imatralla Tainionkoskella väärin pysäköityyn henkilöautoon, kun ajoneuvon luokse oli tullut mies ja nainen.

Nainen oli tönäissyt pysäköinninvalvojan maahan, ja mies repinyt pysäköintivirhemaksun. Tämän jälkeen tekijät poistuivat paikalta. Pysäköinninvalvoja ei loukkaantunut tapahtumassa.

Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa tarkempaa syytä tai motiivia teolle, rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo. Tekijää ei ole vielä toistaiseksi kuultu.

— Tutkinta etenee niin asianomistajan kuin muidenkin asianomaisten kuulusteluilla, Vainikka kertoo.

Poliisilla on tiedossa pysäköinninvalvojaa tönäisseen henkilöllisyys. Asiaa tutkitaan naisen osalta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikan mukaan pysäköinninvalvojiin kohdistuva väkivalta on todella harvinaista.

— En muista omalta kymmeniä vuosia kestäneeltä uralta, että vastaavaa olisi aikaisemmin tapahtunut.

Kaupunki käy läpi turvallisuusohjeistusta

Pysäköinninvalvojan esimiehenä toimiva kaupunginlakimies Milla Oinonen toteaa, että kaupungin henkilökuntaan kohdistuviin uhkaaviin tilanteisiin suhtaudutaan hyvin vakavasti.
— Teemme asiaan liittyvät turvahavaintoilmoitukset sekä työnantajatoimenpiteet. Tapauksen johdosta turvallisuusohjeistusta käydään uudestaan läpi yhdessä pysäköinnintarkastusta tekevien kanssa, Oinonen kertoo.
Imatran kaupungilla on tällä hetkellä yksi pysäköinnintarkastaja ja hänella kaksi sijaista.
Pysäköinninvalvonnasta tulee kaupungille palautetta laidasta laitaan, mutta maanantain kaltaista tapausta Oinonen ei tiedä aiemmin sattuneen.
Pysäköinninvalvontaa tekevien kanssa on käyty keskusteluja erilaisten turvavälineiden tarpeesta.
— Pysäköinninvalvontaa tekeville on annettu mahdollisuus suorittaa turvavälineille vaadittava koulutus, jos he kokevat sellaisille tarvetta. Heitä on ohjeistettu jo aiemmin pitämään mukanaan äänihälyttimiä, kertoo Oinonen.

Juttua muokattu 1.10. kello 13:35, lisätty rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikan kommentit. Kello 18.07 täydennetty kaupunginlakimies Milla Oinosen lausunnoilla.