Nauti nyt ulkoilija! Viikonlopun sää on lämmin ja aurinkoinen — Alkuviikosta voi taas sataa lunta

Viikonlopun lämmin sää sulattaa järvien jäitä entisestään. Arkistokuva.
Viikonlopun lämmin sää sulattaa järvien jäitä entisestään. Arkistokuva.

Varsin keväinen sää hemmottelee eteläkarjalaisia viikonloppuna. Lämpötila kohoaa sekä lauantaina että sunnuntaina kymmenen asteen tuntumana, jopa sen yli. Etenkin lauantaille ennustetaan hienoa ulkoilusäätä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on lähes tyyntä.

Meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta kertoo, että lämmin ilma virtaa Suomeen Venäjältä, jonne on vahvistunut korkeapaineen keskus.

— Lauantaina on lähes koko maassa aurinkoa ja poutaa. Sunnuntaina lännestä alkaa lähestyä matalapaine, mutta idässä ja kaakossa sää jatkuu vielä poutaisena.

Vallan mukaan viikonlopun lämpötilat kohoavat ajankohtaan nähden keskimääräistä korkeammiksi. Yöllä taas painutaan reilusti pakkaselle.

— Päivällä on selvästikin keskimääräistä lämpimämpää. Vuorokauden lämpötilavaihtelu on nyt suurta.

Huhtikuun alun vuorokauden keskimääräinen ylin lämpötila on noin viisi astetta ja alin noin miinus kaksi astetta. Perjantaina Lappeenrannan lentoasemalla mitattiin iltapäivällä korkeimmillaan yli 12 asteen lämpötila.

Ensi viikolla säätila muuttuu ja lämpötilat putoavat selvästi. Vallan mukaan alkuviikolla voidaan nähdä runsaita sateita, jotka tulevat mahdollisesti lumena..

— Ensiviikolla on tavanomaista kylmempää. Tulee kylmä koilisvirtaus. Melko kolealta näyttää. Jos on pilvinen ja tuulinen päivä, lämpötila ei välttämättä nouse nollan yli. Vaikka selkenee, päästään vain jonkin verran plussan puolelle.