Käräjäoikeus tuomitsi savukkeita Nuijamaan rajanylityspaikan kautta salakuljettaneet ehdollisiin vankeusrangaistuksiin – Nainen kertoi saaneensa 500 euron palkkion viidestä salakuljetusmatkasta

Tuomittujen on maksettava yhteensä yli 50 000 euron korvaukset valtiolle maksamatta jääneitä tullimaksuja ja veroja.

kai skyttä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksen salakuljetustapauksessa. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksen salakuljetustapauksessa. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut Venäjällä asuvan naisen ja miehen ehdollisiin vankeusrangaistuksiin savukkeiden salakuljettamisesta Suomeen Venäjältä.

Vuonna 1982 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi naisen on maksettava valtiolle maksamatta jääneitä tullimaksuja, tupakka- ja arvonlisäveroa yhteensä 32 292,40 euroa korkoineen, rikoshyötyä 600 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksu. Nainen menettää henkilöautonsa valtiolle rikoksentekovälineenä.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että nainen toi tupakkaa Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta seitsemällä eri kerralla. Syyttäjän mukaan salakuljetuskertoja oli kahdeksan, mutta oikeuden mukaan yhtä väitettyä salakuljetuskertaa ei näytetty toteen.

Oikeus katsoi näytetyksi, että nainen toi Suomeen yhteensä 106 400 savuketta.

Nainen kertoi, että toi Suomesta Venäjälle kalaa ja mätiä. Eräs tuttu mies ehdotti naiselle savukkeiden tuomista Suomeen, ja hän sai 500 euron palkkion viideltä matkalta. Nainen ei nähnyt savukkeita, mutta tiesi, että niitä oli piilotettu auton rakenteisiin. Auton hän luovutti Lappeenrannassa Prisman lähellä.

Mies myönsi vain yhden salakuljetuskerran

Vuonna 1957 syntynyt mies sai seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen niin ikään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta. Miehen on maksettava valtiolle tupakoista maksamatta jääneitä veroja ja tullimaksuja 20 128,74 euroa korkoineen, 400 euroa rikoshyötyä sekä 80 euron rikosuhrimaksu. Myös mies menetti autonsa valtiolle.

Mies kertoi käyneensä Suomessa ensin ostoksilla. Hän myönsi salakuljettaneensa tupakkaa tämän vuoden tammikuussa, jolloin jäi kiinni. Hän kuitenkin kiisti saanensa palkkiota. Mies kertoi, että eräs tuttavamies oli ehdottanut hänelle savukkeiden viemistä Suomeen.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että mies toi Suomeen viidellä eri kerralla yhteensä 59 000 savuketta.