Poliisi vahvistaa: Viallisesta kaasupullosta vuotanut kaasu aiheutti räjähdyksen vetykioskilla — Kioskin sisään levinnyt kaasu räjähti kohdatessaan vedenlämmittimen

Eevi Kinnunen

Poliisi eristi torikioskin tutkinnan ajaksi.
Poliisi eristi torikioskin tutkinnan ajaksi.

Lappeenrannan kauppatorilla olevan vetykioskin kaasuräjähdyksen syyksi on varmistumassa vuotanut kaasupullo. 

—Tällä hetkellä poliisin käsitys on se, että viallinen kaasupullo ja siitä vuotanut kaasu aiheutti räjähdyksen. Kaasu ei ollut poistunut ilmanvaihdon kautta vaan oli levinnyt kioskin puolelle, Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

Sisällä on jonkin verran omaisuusvahinkoja, pleksit ovat irti ja yksi kulma on ikään kuin irronnut seinästä.

Kioskiin levinnyt kaasu räjähti, kun se kohtasi kaasukäyttöisen vedenlämmittimen, joka oli kioskin lattiatasossa olevassa kulmakaapissa.

Vainikka kertoo, että kioskin myyjä oli aiemmin yrittänyt vaihtaa kaasupulloa, mutta ei ollut saanut sitä paikoilleen. Hän oli vaihtanut toiseen pulloon, mutta viallisen pullon venttiili ei ollut sulkeutunut ja kaasua jäi vuotamaan.

Eevi Kinnunen

Vetykioski kärsi kaasupalossa merkittäviä vahinkoja.

Suuret vahingot kioskille

Vetykioskissa oli räjähdyshetkellä aamuseitsemän aikaan myyjän lisäksi muutama asiakas. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti räjähdyksessä.

Vainikka kertoo, että yksi henkilö sai haavan otsaansa ja kioskin myyjä kuumat vedet päällensä.

Kioskissa asiakkaana räjähdyshetkellä ollut mies kertoo olleensa juuri juomassa kahvia, kun räjähti.

Hänen mukaansa tilanne räjähdyksen jälkeen oli sekava.

Asiakkaan kuvauksen mukaan kioskissa kaapin ovet irtosivat, astiat ja mikroaaltouuni lensivät, kattolamput putosivat ja pleksit irtosivat seinistä räjähdyksen voimasta.

—Se oli jumalaton pamaus. Tavaraa lensi joka puolelle. Porukka huusi ja oli yleinen häslinki.

Vainikka vahvistaa tuhojen laajuuden. 

—Sisällä on jonkin verran omaisuusvahinkoja, pleksit ovat irti ja yksi kulma on ikään kuin irronnut seinästä.

Poliisi pyytää kaasupullon viallisuuden selvittämiseksi vielä asiantuntija-apua Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta. Sitten tutkinta on Vainikan mukaan ohi.

Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.