Jouni Kemppi sai Linda Brandt-Ahteen eroilmoituksen tekstiviestillä — loikkaaminen Kokoomukseen selvisi vasta ennen valtuuston kokousta, kun Kemppi huomasi nimikyltin siirtyneen

"Tajusin, että tässä on käynyt tälleen. Siinä meni ilta sulatellessa."

Laura Pohjavirta, Laura Pohjavirta

Lappeenrannan Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajalle Jouni Kempille Brandt-Ahteen eroilmoitus tuli täytenä yllätyksenä.
Lappeenrannan Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajalle Jouni Kempille Brandt-Ahteen eroilmoitus tuli täytenä yllätyksenä.

Lappeenrannan Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi yllättyi täysin uuden valtuutetun Linda Brandt-Ahteen loikkaamisesta Kokoomuksen ryhmään.

— Oli aikamoinen yllätys, kun ennen kokousta sain tekstiviestin, että hän eroaa ryhmästä. Valtuustosalissa sitten katselin, että hänen nimikylttinsä oli hävinnyt. Se olikin Kokoomuksen pöydällä. Tajusin, että tässä on käynyt tälleen. Siinä meni ilta sulatellessa.

Kokoomus on tehnyt vaalien jälkeen hyvää työtä oman asemansa vahvistamiseksi. Me vaalitulokseen nojanneet olemme jääneet statistin rooliin. — Jouni Kemppi

Kemppiä selvästi kaivelee, ettei Brandt-Ahde ollut hiiskunut mitään harkinnastaan.

— Kokoomuksen ryhmäjohtajan Joonas Grönlundin mukaan neuvotteluja oli kuitenkin käyty pitkään. Visusti olivat onnistuneet pitämään salassa.

"Kritiikki ei tullut ryhmälle asti"

Brandt-Ahde on julkisuudessa kertonut yhdeksi perusteeksi pettymyksen Keskustan valtuustoryhmän johtamiskulttuuriin.

Kemppiä harmittaa, ettei kritiikki tullut ryhmälle asti.

Minna Mänttäri

Lappeenrannan uusi kaupunginvaltuusto aloitti viime kesänä. Kuvassa Keskustan ryhmän joukossa istuu vielä Linda Brandt-Ahde (eturivi, toinen alhaalta).
Lappeenrannan uusi kaupunginvaltuusto aloitti viime kesänä. Kuvassa Keskustan ryhmän joukossa istuu vielä Linda Brandt-Ahde (eturivi, toinen alhaalta).

— Vaikea reagoida asiaan tai korjata toimintaa, jos ei tiedä ongelmista. Pitää varmaankin miettiä, miten uudet valtuutetut pystyy ottamaan oikein vastaan.

Ennätysmäärä loikkareita, ja kaikki Kokoomukseen

Uusi valtuusto aloitti viime kesänä, mutta jo neljä valtuutettua on loikannut, kaikki Kokoomuksen ryhmään.

— Ei näin isoja siirtymiä ole aikaisemmin ollut. Kokoomus on tehnyt vaalien jälkeen hyvää työtä oman asemansa vahvistamiseksi. Me vaalitulokseen nojanneet olemme jääneet statistin rooliin.

Kempin mukaan jokainen voi tykönään pohtia, onko loikkari pettänyt ryhmän ja äänestäjät.

— En lähde arvostelemaan. Mutta siitä olen pettynyt, että hän lähti meiltä pois. Hän oli valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, keskeisessä asemassa piiritasollakin. Hänelle oli varattu tehtäviä maakuntavaaleja silmälläpitäen. Kaikki on nyt käytävä uudestaan läpi.

Kokoomuksen ryhmä kasvoi valtuuston suurimmaksi 14 jäsenellään ohi sosialidemokraattien.

— Meillä on enää 10. Se ei ole edes 20 prosenttia valtuutetuista, laskeskelee Kemppi.

Viime valtuustokaudella Teppo Puhakainen loikkasi Keskustan ryhmään sitoutumattomien Myön riveistä.