Arkistosta: Suomelta selvitys kanavatien kolarista

Juttu on julkaistu Etelä-Saimaassa 28. helmikuuta 2014.

Suomen Saimaan kanavavaltuutettu on lähettänyt Venäjän kanavavaltuutetulle selvityksen Saimaan kanavan huoltotiellä tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta. Onnettomuudessa kuoli lauantaina 15. helmikuuta kymmenen ihmistä.

Selvitys koski onnettomuuspaikalla vallinneita olosuhteita ja tien huoltotoimia.

Liikenne- ja viestintäministeriö yhtyy lausunnossaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen selvityksiin. Ministeriö katsoo, että tien kunnossapito oli asianmukaista. Säätila tai tien pinnan liukkaus eivät edellyttäneet tien hiekoittamista.

Onnettomuuden mahdollisia vaikutuksia kanavatien ylläpitoon tarkastellaan kanavavaltuutettujen kesken, kun molempien maiden selvitykset onnettomuudesta ovat valmistuneet.

Saimaan kanavaa koskevan valtiosopimuksen perusteella tien ylläpitovastuu kuuluu Suomelle. Siksi Suomen viranomaiset käynnistivät tapahtuman selvitystyöt heti onnettomuuden jälkeen.

Saimaan kanavan huoltotie kuuluu hoitoluokkaan, jossa talvikausina riittää liukkauden torjuntaan tien hiekoitus. Tiellä on 60 kilometrin nopeusrajoitus.

Tien hoito- ja ylläpitovastuu on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksella. Hoidosta on tehty sopimus NCC Roads Oy:n kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.