Suurkoulu epäilyttää Sammonlahden seurakuntaa

Sammonlahden seurakunta suhtautuu varauksella Lappeenrannan länsialueen palveluverkkouudistukseen. Seurakunta pelkää, että päätöstä ollaan tekemässä vain suuruuden ja talouslukujen pohjalta.

Seurakunnan työntekijät muistuttavat lausunnossaan, että suurkoulu voi olla liian kookas ja meluisa paikka päiväkoti-, esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille. Erityisesti hiljaisimmat ja erityistukea tarvitsevat voivat jäädä suuren massan seassa vaille riittävää huomiota.

Tiiviisti rakennettu aluekaan ei välttämättä kestä suurkoulun mukanaan tuomaa liikennettä. Turvallisuus voi aleta ja liikenteen häiriöt lisääntyä myös ilta-aikaan, kun ihmiset tulevat koululle harrastuksiin. Liikuntapaikkojen keskittyminen voi puolestaan vähentää harrastusmahdollisuuksia ja heijastua koulun arkeen yleisenä levottomuutena ja väsymyksenä.

Jos suurkoulu kuitenkin päätetään rakentaa, seurakunta haluaisi olla mukana tilojen suunnittelussa. Seurakunnalla voi olla tulevaisuudessa tarvetta kerhotilan vuokraamiseen koulun yhteydestä.

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen

Luetuimmat

Kommentoidut