Karhu seurasi koulupoikia Mikkelissä — Poliisi on paikalla ja pyytää välttämään tarpeetonta liikkumista Raviradantiellä, raviradalla ja Siekkilässä

Karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla ja karhu oli poistunut raviradan suuntaan.

Vesa Vuorela

Karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla. Paikalla oli ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisista.
Karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla. Paikalla oli ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisista.

Mikkelissä havaittiin karhu Raviradantiellä tiistaina.

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että kaksi kymmenvuotiasta poikaa lähtivät koulusta pyörillä. Raviradantiellä karhu oli lähtenyt seuraamaan heitä noin kello 13.55 aikaan.

Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla ja karhu oli poistunut raviradan suuntaan. Poliisit tutkivat jälkiä Kalevankankaan koulun ja Kalevankankaantien välisellä aluella.

Kalevankankaalla olevaa koulua on tiedotettu asiasta ja poliisi on paikalla. Oppilaiden koulupäivä on jo loppunut. 

Paikalle on pyydetty myös riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apua SRVA:ta karkotustehtävään.

Poliisi on varautunut antamaan myös karhun poistamispäätöksen, jos sen todetaan liikkuvan taajaan asutulle alueelle.

Poliisi pyytää välttämään tarpeetonta liikkumista Raviradantiellä, raviradalla sekä Siekkilän alueella.

Länsi-Savon Kalevankankaalla paikalla oleva toimittaja Ville Toivonen kertoo, että tilanne alueella on rauhallinen. Alueita ei ole eristetty, ja muutamia pyöräilijöitä on ajanut Raviradantiellä ohi. 

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan karhua lähdetään etsimään koirien avulla. Poliisin mukaan koirien työskentelyä helpottaa, jos alueella ei ole liikkunut ihmisiä. 

Jos poliisi tekee karhusta havaintoja, alueella saatetaan ampua myös varoituslaukauksia.

Tilannekeskuksen mukaan karhu tulee harvoin näin lähelle asutusta, varsinkaan taajamassa. Haja-asutusalueella karhut käyvät penkomassa roskiksia, mutta kaupunkialueella niiden vierailut ovat harvinaisia.

Poliisin mukana karhu on todennäköisesti lähtenyt jo takaisin metsiin ihmisasutuksen läheltä. Karhun koosta tai iästä ei ole tietoa.

Uutista on päivitetty tilannekeskuksen tiedoilla kello 15.42 ja paikalla olevan toimittajan tiedoilla kello 15.46. Lisätty frisbeegolfin päivitys kello 16.09.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut