Kourulan uuden päiväkotikoulun paikasta käytiin vilkasta keskustelua

Elena Liseytseva

Kourulan asukkaat, kaupungin edustajat ja asukasyhdistys kokoontui tiistaina pohtimaan Kourulan päiväkodin sijaintia. Kuvassa Matti Veijovuori(vas.), Maarit Pimiä, Elina Kiuru, Mikko Peräkylä, Eevi (2v.), Ahti Nuottimäki.
Kourulan asukkaat, kaupungin edustajat ja asukasyhdistys kokoontui tiistaina pohtimaan Kourulan päiväkodin sijaintia. Kuvassa Matti Veijovuori(vas.), Maarit Pimiä, Elina Kiuru, Mikko Peräkylä, Eevi (2v.), Ahti Nuottimäki.

Kourulan hiekkakentälle tai Kuusitien ja Katajakadun kulmaan saattaa pian tulla uusi päiväkoti. Tiistaina länsialueen palveluverkkouudistukseen liittyvässä asukastilaisuudessa pohdittiin päiväkodin paikkaa.— Kumpikin hiekkakenttä on hyvä, koska päiväkoti saataisiin rakennettua nopeammin. Rakentaminen voitaisiin aloittaa heti, eikä tarvitsisi odottaa päiväkodin purkamista, pohtii kokouksessa ollut Ahti Nuottimäki.

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Anu Hämäläisellä ei ole jyrkkää kantaa siitä, kummalle kentälle päiväkoti rakennetaan. Hänen mielestään Kourulan oma päiväkoti on jo itsessään voitto.

— Periaatteessa Kourulan hiekkakenttä on Raitapuiston lähellä. Lapset leikkivät siellä usein talvella, hän pohtii.

Kourulan maastossa ei ole monta paikkaa, johon päiväkoti, esikoulu ja alakoulun kaksi ensimmäistä vuosiastetta voisi sijoittaa. Kirsi Pennanen asukasyhdistyksestä ehdottaa, että päiväkoti tulisi lentokentän tuntumaan Puolakadun varteen.

—  Yritän haastaa uuteen näkökulmaan. Tehtaan puolella Kourulaa asuu paljon lapsiperheitä, joita päiväkodin sijainti hyödyttäisi.

Päivähoidon näkökulmasta paras paikka olisi rauhallinen, mutta kulkuyhteyksien läheisyydessä, sanoo Kourulan päiväkodin johtaja Seija Heiskanen.

— Lentokentän melu voisi häiritä lasten päiväunia, hän summaa.

Moni kannattaa keskusta-aluetta, sillä se on kulkuyhteyksien päässä, mutta silloin vanha päiväkoti pitäisi purkaa, ennen kuin uuden rakentaminen voitaisiin aloittaa.

Kokoukseen tulleet Mikko Peräkylä ja Elisa Kiuru eivät välitä, tuleeko päiväkoti keskustaan vai kauemmas. Heidän mielestään kumpikin kenttä on päiväkodille hyvä. Tärkeämpää kuin sijainti, on saada Kourulaan oma päiväkoti mahdollisimman pian.

— Tällä hetkellä 2- vuotias pitää viedä autolla tai bussilla hoitoon Tykkiin. Oma päiväkoti helpottaisi melkoisesti, sano Peräkylä.

Yhdestä asiasta kaikki osallistujat ovat kuitenkin samaa mieltä. Riippumatta siitä, mikä paikka valitaan, tärkeintä on taata lapsille turvallinen ympäristö.

Elsa Osipova

Luetuimmat