Miehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta naisen pahoinpitelystä kirveellä Lappeenrannassa — Syytetty pahoinpiteli myös vastaantullutta, tuntematonta lasta

Miestä syytetään yhteensä 13 eri teosta. Syyttäjän mukaan tuomion on oltava ehdoton, koska mies teki rikokset koeajalla.

Minna Mänttäri

Miehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta naisen pahoinpitelystä kirveellä Lappeenrannassa — Syytetty pahoinpiteli myös vastaantullutta, tuntematonta lasta

Naista kirveellä päähän lyöneelle miehelle vaaditaan Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa hieman yli vuoden pituista ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan tuomion on oltava ehdoton, koska mies on syyllistynyt rikoksiin ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla.

Miestä syytetään yhteensä 13 eri teosta, joista seitsemän on näpistyksiä. Mies on muun muassa anastanut kaupoista ja kioskeista alkoholia ja ruokaa. Hän myös ajoi alkoholin ja huumausaineen vaikutuksen alaisena autoa ja törmäsi vastaantulevaan autoon.

Teot tapahtuivat Lappeenrannassa ja Taipalsaarella vuosina 2017 ja 2018.

Miehelle luettiin syytteet käräjäoikeudessa tiistaina.

Teoista törkein on naisen pahoinpitely lappeenrantalaisessa asunnossa. Asunnossa olleet mies ja nainen alkoivat riidellä, ja mies uhkasi tappaa naisen. Haastehakemuksen mukaan mies kuristi naista kaulasta sekä löi tätä kirveellä päähän.

Syyttäjän mukaan pahoinpitely on kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otetaan huomioon potentiaalisesti hengenvaaralliset tekotavat ja hengenvaarallisten vammojen merkittävä mahdollisuus sekä pahoinpitelyn kesto.

Syytetty on kertonut olleensa sekaisin lääkityksen puuttumisen ja päihteiden käytön vuoksi. Hän kiisti laittoman uhkauksen, eikä muista onko kuristanut naista, mutta myönsi lyöneensä naista päähän jollakin astalolla.

Lappeenrantalaisella polulla mies oli potkaissut ja kuristanut 10-vuotiasta poikaa. Poika oli päässyt ylös ja juossut karkuun. Mies oli vienyt pojalta matkapuhelimen.

Syytetty myönsi esitutkinnassa potkaisseensa ja töytäisseensä poikaa, mutta kiisti kuristamisen. Hän myös kertoi löytäneensä puhelimen ja nostaneensa sen postilaatikon päälle.

Syyttäjän mukaan pahoinpitely ei ole vähäinen, koska tuntematon aikuinen on pahoinpidellyt ja kuristanut lasta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tuomion tapauksessa myöhemmin.

Kommentoidut