Lappeenrannan lentoasemalla juhlitaan tiistaina satavuotista taivalta — Karjalan lennosto kunnioittaa kentän historiaa Hornetin ylilennolla

Lappeenrannan lentoasema on Suomen vanhin toiminnassa oleva lentoasema. Nykyisin reittiliikennettä kentälle lentää irlantilainen Ryanair. Kuva vuodelta 2013.
Lappeenrannan lentoasema on Suomen vanhin toiminnassa oleva lentoasema. Nykyisin reittiliikennettä kentälle lentää irlantilainen Ryanair. Kuva vuodelta 2013.

Lappeenrannan lentoasemalla juhlitaan tiistaina Suomen vanhimman lentokentän 100-vuotista historiaa. Juhlan kunniaksi lentoasemalla on avoimet ovet kello 13—18.

Avoimien ovien päivänä yleisöllä on mahdollisuus tutustua lentoaseman toimintaan ja lentokentän historiaan.

Lentokenttäalueella on eri toimijoita esittelemässä ilmailutoimintaa. Kentällä on koko päivän myös kalustoesittelyä, josta vastaavat lentokentän lisäksi Maasotakoulu ja Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Lappeenrannan ilmailuyhdistys lentää kentällä tutustumislentoja moottori- ja purjekoneilla. Skydive Karjala on paikalla hyppäämässä tandem-hyppyjä.

Jo ennen kentän porttien avautumista juhlallisuudet polkaistaan käyntiin seppeleenlaskulla Lappeenrannan ilmailun muistomerkillä Kannuskadun ja Puhakankadun risteyksessä. Seppeleen lasku huipentuu Karjalan lennoston suorittamaan Hornetin ylilentoon.

Ilmavoimat twiittasi aiheesta maanantaina. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lappeenrannan kenttä on Suomen vanhin edelleen käytössä oleva lentokenttä- Se perustettiin 10. toukokuuta vuonna 1918, kun Ilmavoimien Antreassa ollut lentokalusto siirrettiin Lappeenrantaan.

Lappeenrannan lentoaseman avoimet ovet tiistaina

Kello 12

Seppeleenlasku Lappeenrannan ilmailun muistomerkillä Kannuskadun ja Puhakankadun risteyksessä.

- Hornet-ylilento.

- Maasotakoulun kunniavartio sekä Rakuunasoittokunta.

- Lentoaseman edustajan puhe.

- Muistopuun istutus.

Kello 13
Laskuvarjohyppääjä tuo Suomen lipun kentälle.

Kello 13.15
Tilaisuuden avaus lentoasemarakennuksen kentän puolella.

Avauspuhe viestintäjohtaja Alina Kujansivu, musiikkia Rakuunasoittokunta.

Kello 14
Utin jääkärirykmentin helikopterien näytös.

Kello 12.45—18
Kentän portit avoinna.

Katso koko juhlapäivän ohjelma täältä.

Luetuimmat

Kommentoidut